Vond het weer eens tijd voor een lekker soepje. Brocolli/courgette. Lekker romig doordat ik de staafmixer gebruikte. Alle smaken (uiteraard eerst alles aanfruiten met een lekker uitje en kruiden) smelten zo samen. Van de Brocolli ook de stam gebruiken. Lekker met een beetje Griekse yoghurt, wat brood erbij. En alles vers.
Zalig he, zou Jeroen Meus uitroepen. En anders ik wel.
Wat stond er bij jullie op het menu?
Pompoensoep bij de lunch
BeantwoordenVerwijderenTomatensoep met tomaten vd buurman die veel kweekt. We kregen 2 emmers, deels geweckt deels gekookt gepureerd en in porties ingevroren
BeantwoordenVerwijderenMet zelfgedraaide balletjes die ik ook altijd op voorraad heb in de vriezer
Gisteravond stonden er chips 'op het menu'.... Maar gistermiddag at ik al een kom met wortelsalade (met citroensap en rozijnen) met een tortilla-achtig iets (met aardappel, ui, wat chorizo, het laatste ei met de laatste kuipjes koffiemelk, wat lavas, etc.)
BeantwoordenVerwijderenSpruitensajoer: voor wie het niet kent moet het maar even opzoeken op het Internet. Op de website van Okoko staat het recept. Dit heb ik, met wat aanpassingen hier en daar (geen aardappels, meer taugé en deze ook meegestoofd) gemaakt.
BeantwoordenVerwijdereneen grote kom soto ayam bij een middagje sauna
BeantwoordenVerwijderenHutspot met vegaballetjes
BeantwoordenVerwijderenRijst met groenten en wat kip. Het was een restje van een eerdere maaltijd. Ingevroen voor een dag dat ik geen tijd voor koken zou hebben. En dat kwam vandaag precies goed uit.
BeantwoordenVerwijderenWij aten gisteren vissticks en worteltjes met doperwten. Maar het is inderdaad ook echt weer voro een stevige soep.
BeantwoordenVerwijderen