zaterdag 21 september 2024

Maar eentje

 Thuisgekomen na een vrij lange en drukke dag met veel werk, terwijl de dames van de opdrachtgever aan het twijfelen waren tussen Gucci of Hermes sneakers, even snel langs de supermarkt, want ik krijg logees. En dan wil ik niet alles de dag zelf nog halen.

Toen ik alles had opgeruimd en het al donker begon te worden zag ik dat ik maar één oorbel in had, in plaats van twee zoals voor het winkelen.

Nou ja, was een heel goedkoop setje, in het kader van omdenken, vorig jaar bij de Action gekocht bij Koningsdagprullaria, dus oranje. Niet voor de koning gekocht, maar voor mijzelf, want soms heb ik iets in die kleur aan en dat staat ook goed bij mijn redelijk donkere haar. Dus niet treuren. Weg is weg en er komt wel weer een andere optie voorbij. Dat oranje was voornamelijk in de zomermaanden. 

Denk opeens terug aan een katoenen trui die ik denk ik zo´n veertig jaar geleden maakte. Met strepen en ajour en dan voor de leuk, één streep oranje ertussen. 

Trui heb ik al lang niet meer, maar was een leuk ontwerp. Zo denk je nog eens terug op wereld Alzheimerdag. 

In de tijd dat iedereen aan het breien was en er een paar keer per jaar het Hema breiboek uitkwam en een ´hip´weekblad zoals de Viva, breipatronen had. 

Jullie daarmee bekend?


10 opmerkingen:

Bertiebo zei

Goh al lang niet meer aan de Viva gedacht. Dat was inderdaad een hip blad in vergelijking met de Libelle van mijn moeder. Zo zie je maar dat hip niet beklijft. En ja, ik breide ook. Die trui van jou zie ik voor me, die was vast leuk ja!

izerina zei

Ja wat was Viva 'jong en modern"in die tijd

Janny zei

Goedkoop of duur, ik baal er zo van als ik weer oorbel verlies. Inmiddels draag ik bijn nooit meer andere oorbellen dan simpele ringen die stevig dichtzitten.
De Viva, de Margriet en Libelle las ik vroeger met regelmaat, nu blader ik die laatste twee nog wel eens door als ik er een tegenkom. Maar het doet me niks meer.
Veel plezier met je logees!

mrs H. te B. zei

Viva was nooit mijn blad, de Margriet en libelle las en lees ik nog wel eens. En ik denk ook nog wel eens terug aan leuke truien die ik breide: een blauwe met roze en crème strepen - en dan een mouw blauw met roze strepen, de andere blauw met crème - die heb ik nog, draag ik weer. Een andere katoenen trui met een subtiel blokje- zelf verzonnen, helemaal trots op! Maar die is allang ter ziele.

Lot zei

Margriet en Libelle lees ik beiden helemaal, ruilen met buurvrouw. Er staan zelden brei of haakpatronen meer in. Ik had ooit veel patronen uitgescheurd maar dat waren vrijwel allemaal breipatronen en dat kan ik niet meer.
en nu is alles te googelen

liesjedeventer zei

Het komt toch weer terug! Tot mijn verbazing zag ik in de Margriet van deze week breipatronen staan. Hoe leuk!

Zuinigaan (Aaf) zei

Ruim 40 jaar geleden zat ik op school en deed ik de HBO opleiding tot maatschappelijk werker. Geloof het of niet, maar er werd door alle vrouwelijke studenten van die opleiding in de klas gebreid. En de docenten vonden het goed. Ik heb in die periode heel veel truien en vesten gebreid.

Anoniem zei

Heel herkenbaar, ik breide ieder jaar wel 1 of 2 truien, plus een bepaald patroon uit de ariadne voor de baby"s die in de familie geboren werden. Heel veel plezier aan gehad zowel tijdens het breien en dragen van de truien. Groet Astrid

anneke broos zei

Ja hoor,breien,breien,breien,wij hadden zelfs een ,,breikletsclub,,Nu kletsen wij nog.Bovendien heb ik veel kinderen breien geleerd op school.
Ik kocht zelf de wol want katoen plakt zo gauw aan zweethandjes en ik wilde ze plezier bijbrengen zowel jongens als meisjes.
En mijn man heeft prachtige truien voor mij gebreid.Herfstgroet,Anneke.

liesjedeventer zei

ja, breien in de klas, én roken. Dat mocht ook gewoon!