vrijdag 3 mei 2024

Doen geeft energie

In de middag werkte ik thuis. Zag al van te voren dat de trein die ik normaal neem maar de helft van meestal 6 of 7 treinstellen had. En al aangekondigd dat het druk was. Dus nog meer mensen in een minder groot oppervlak en aantal zitplaatsen. Zo geen zin an! Dus keek ik wat het alternatief was. 11 minuten later een Intercity. Dus die genomen. 

Dat voelde al beter dan alweer Sardientje spelen.

Prachtig weer, maar ik had nog aardig wat zaken te doen. Half nam ik me voor op tijd te stoppen en helemaal stopte ik om 17.00 uur. Toen zag ik mijn grasveldje (wat groener is dan bij de buren) en bedacht dat ik dan het beste NU mijn gras kon maaien aangezien er morgen regen voorspeld wordt en alles weer zompiger is.

Neeeeee...moe. Wil even zitten.

Jaaaaa; ga nou maar aan de slag, trek je tuinkleren aan en hoppa; zo klaar.

En zo ging het ook. Het is niet perfect, maar wel goed genoeg. Alles ook weer opgeruimd in de schuur en groenbak en fijn; klusje geklaard!

Nu nog even rijst maken. Mijn groentegerecht stond al in de koelkast. En lekker eten. Blij zijn dat dit allemaal lukt en kan. Geld genoeg om boodschappen te halen. 

Had van de week een heel vervelend klusje te doen in verband met de geestelijke gezondheid van mijn moeder. Maar daar schrijf ik nog wel over. Even alles laten bezinken en ons (broer en zus en ik) beraden op hoe nu verder. 

En nu de keuken in..Hoppa!!!!



5 opmerkingen:

izerina zei

Nu met al die regen lijkt je gras waarschijnlijk helemaal groen

Petra zei

Heel veel sterkte met je moeder. Fijn dat het gras weer gedaan is. Soms heb ik zo'n klusje en dan ga ik er achteraf nog eens naar staan kijken, hoe goed ik dat heb gedaan en hoe mooi het er weer uit ziet :-)

nicole orriens zei

Fijn dat er een goed alternatief was voor die overvolle trein!

mrs H. te B. zei

GOED ZO! Goed voor jezelf zorgen, juist als alles zwaar is....

Jo zei

Compliment. Dat heb je goed gedaan.
Prettig weekend gewenst!