donderdag 11 december 2025

Soep!

Opeens had ik er zin in.Misschien ook wel door de inspiratie bij Marlou. Indiase Dahlsoep maken. Is een super eenvoudig recept en kan niet mislukken. De ingrediënten heb ik altijd wel in huis. Ik meet nooit af, maar doe het op gevoel. 

Rode linzen, ongeveer 5 juslepels vol. Meestal met kop erop.
Blik tomatenblokjes
Een grote ui
2 tenen knoflook
Wat olie
Wat bouillonblokjes naar smaak.
Kruiden: Masala van de Surinaamse toko, 2 grote theelepels
Gember (mag ook vers), 1 theelepel
Komijn, gemalen 1/2 theelepel.
Water
Kokosmelk

Eerst de ui fijn snijden net als de knoflook en langzaam laten aanfruiten. Niet bruin laten worden. Bak hierna de kruiden mee. Nu komt de geur en smaak vrij. Daarna het blik tomatenblokjes erbij. Als het pruttelt de 5 lepels linzen erbij. Nog even laten pruttelen. Daarna pan op lager vuur zetten en ongeveer een litertje water erbij en de bouillonblokjes (maggi, zet blok!), ook naar smaak. Op het laatst nog een pakje of blikje kokosmelk erbij. Hou je daar niet van, dan niet. 

Na een half uurtje pruttelen op een zacht vuurtje, of heel lage stand is het al klaar. Maar de volgende dag smaakt het nog beter. Dan zijn alle smaken verweven met elkaar.  



3 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Wat leuk, ik heb deze ingrediënten ook altijd in huis, meestal maak ik dan Turkse rode linzensoep. Dahl vind ik ook erg lekker en krijg er nu meteen zin in, lekker met een naan!

Elly zei

Ik heb zelf ook een heel lekker recept voor linzensoep. Maar totaal anders dan deze soep. Ik ga jouw recept zeker een keer maken. Dank voor het delen.

Marie zei

Ik ben gek op linzensoep. Maak het op verschillende manieren, ligt eraan wat ik in huis heb. Maar altijd lekker, warm, kruidig, vullend en vol met goede gezonde ingrediënten. eiwitrijk.