zaterdag 6 juni 2015

Zomergevoel-zwijmel

Gisteren was iedereen op het werk in de pauzes nog even aan het genieten van de zonnestralen en de sfeer was ontspannen en al helemaal op een zonnig weekend gericht. Ook de managers waren ontspannen en dat komt de sfeer ten goede natuurlijk.

Er werden BBQ plannen besproken en lekker in de zon zitten. Helaas toen ik klaar was met werken begonnen de eerste wolken binnen te drijven en merkte ik aan de toegenomen wind en soort wolken dat het snel zou gaan omslaan.

En aan mijn 'water'. Te broeierig. En al snel nadat ik thuis was vielen de eerste druppelen en begon het te onweren. Dat haalde de temperatuur weer flink naar beneden, dus de avond was gewoon aangenaam. Ook slapen ging prima.


Deze jaren negentig hit doet me denken aan heerlijke zomers, ontspannen en met mijn kinderen en hun vrienden en inderdaad af en toe een BBQ. Nu zijn ze al een tijd het huis uit en organiseren hun eigen feesten. Dus moet ik mijn best doen om mijn eigen leven weer feestelijk te maken. Door meer te genieten van wat er op mijn pad komt en wat er allemaal plezierig is.

Vanochtend wakker geworden met een stralend blauwe lucht, dus direct maar een was in de machine gestopt. Kan die lekker buiten drogen en dat geeft ook een gevoel van lekker bezig zijn.
Van de week mijn sneakers opgehaald bij het ophaalpunt in mijn werkstad. Dat kwam goed uit. Fijn ook dat de Belastingdienst het riante bedrag van 25 euro al heeft gestort en zo kon ik die schoenen - in de opruiming - precies betalen. Goede deal. Nu nog een beetje uitlopen en dan moet ik alleen nog uitkijken naar goede wandelschoenen. Maar ook dat komt wel goed. Ik moet leren om rustig te blijven en niet dat aloude gevoel van "ik kan niets" te vervangen door: "Hoe kan ik dat voor elkaar krijgen". De tip van Markplaats heb ik goed in mijn oren geknoopt en nu kijk ik daar regelmatig.

En wat was het heerlijk om gisteren een lichte linnen broek te dragen die ik weer aankan. Gewoon uit de voorraad. Niks nieuws hoeven kopen dus. Gewoon door gezonder te eten en meer te bewegen.

Boodschappenlijstjes gemaakt en ik ga zo op pad om de weekvoorraad binnen te halen. Ik schat dat de supermarkten ons proberen ook vandaag en morgen aan het BBQ te krijgen dus zal wel struikelen zijn over vlees en stokbroden.

Ik ga mijzelf ook een geranium of twee gunnen, want die heb ik nog niet en de enige die ik heb overgehouden is nog niet in bloei. Niet dat ik achter die geraniums ga zitten, maar juist ervoor; om ervan te genieten. Kost me niet meer dan een pakje sigaretten wat veel van mijn collega;s dagelijks oproken. Met die planten kan ik de hele zomer en herfst genieten. Goede investering dus.


9 opmerkingen:

 1. Ja heerlijk hé dat het weer de goede kant op gaat (en dan bedoel ik zowel het leven als meteorologisch). Kan er ook zo van genieten. Fijn dat je in steeds meer kleding past! Ik zit nu ook in voorjaarskleding. Eindelijk. Fijn weekeinde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben bang dat je inderdaad gaat struikelen over de stokbroden en vleesschotels. Voorzichtig lopen en als een streep naar de geraniums. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je collega's roken en dus werken ze een uur voor een pakje peuken! Duur dat die dingen zijn.
  Wat ben jij veranderd. Compliment.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geen BB dit weekend, wel genieten van het mooie weer. Complimenten voor je doorzettingsvermogen!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zaterdagavond met z'n tweetjes ge-bbq. Petje af voor je doorzettingsvermogen. Fijne zondag en tot blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zit hier lekker op de stoel mee te bewegen , goed ook voor mij zo hoef ik niet te lijnen, alleen niet snoepen :-)

  zonnig groetje, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kijk... jij bekijkt het allemaal van de zonnige kant. Zal niet altijd even makkelijk zijn... Het was een heerlijk zonnig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker weer de laatste dagen, met een onweersbui er tussendoor... Gisteravond waren wij uitgenodigd door lieve vrienden voor een BBQ, hadden we al lang niet meer gedaan, maar de gezelligheid met hun was eigenlijk belangrijker.
  Hiphop was nooit direct mijn muziek, al vind ik dit wel lekker klinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vorige week op zoek naar een liedje over zomer en het park kwam ik dit liedje ook nog tegen..twas niet wat ik zocht maar het heeft wel die vibe...gezellig, licht lucht en zonneschijn :)
  goede keus voor warme dagen

  BeantwoordenVerwijderen