zondag 18 december 2016

Geen bal aan!Kerstboom vandaag opgezet (want uit grote kartonnen doos en van kunststof) en dit jaar - alweer - helemaal geen ene bal nieuw gekocht.

Afbeeldingsresultaat voor man wearing a Christmas ball

Dus geen trendy kleurtjes, alhoewel de ballen in de boom zo oud zijn dat ze nu helemaal hip aandoen, geen blauwe, paarse of bronzen ballen, maar zilver, goud en rood. Maar wel die oude zelfgemaakte bal van papier die mijn dochter van 20 jaar geleden op school maakte. Of die piepschuimen bal van zoonliefs hand. Of die oude kerstklokjes die van mijn Oma zijn geweest, of die jute Kerst-engeltjes uit het geboorteland van mijn broers.

De piek is denk ik al zo'n 30 jaar oud. Ieder jaar gaat hij weer in zijn speciale verpakking. Ook een piek is ouderwets, zo schijnt het. Niet meer pieken in 2016. Waarschijnlijk was een flexpiek hipper geweest. Of een groot dal erop. Een depressieve piek als het ware.

Wel lekker hoor dat het zo vroeg donker is; hoe eerder hoe beter. Gezellig met al die kaarsjes! En Andre Hazes maar zingen op de achtergrond.

Gisteren trouwen nog meegeschreven met Het Groot Dictee. Het was een echte Van der Heijden tekst. Lang, erudiete maar wel uitsluitend Nederlandse woorden en door de tekst nog maar weer even venijnige inwrijvend dat wij bijna tot een soort van Dunglish aan het afglijden zijn in ons taalgebruik.

Cool!

31 fout, dus ik vond het nog lang niet zo slecht. Waarschijnlijk zou ik een 1 voor de moeite hebben gekregen, maar moet ook zeggen dat ik sommige teksten niet goed kon horen. Dus een beetje gokte, maar het zinsverband had zulke 'Van der Heijden' woorden dat ik al blij was dat ik zijn taalgebruikte herkende.

Deze week weet ik zeker dat ik nog ingeroosterd ben voor werk, voor volgende week is dat nog maar de vraag. En dat krijg ik pas op vrijdag te weten, dus als het net als vorig jaar gaat kan het best zijn dat de Ferrari-eigenaar zegt: nou jongens....een lekker lang Kerstweekend, want oh ja...volgende week zijn we dicht. Of variant II: de campagne waar jij op belt heeft aangegeven dat we niet mogen bellen tussen Kerst en Oud en Nieuw dus Fijne Feestdagen he!! (Natuurlijk weet hij dat al vanaf het begin van die campagne)

Dus ben ik een beetje aan het bufferen qua dagen, want ik weet het hier dus nooit. En vrije dagen is niks uitbetaald krijgen.

Dus geen bal aan!
Afbeeldingsresultaat voor man wearing a Christmas ball7 opmerkingen:

 1. Zo lang als taal bestaat, verandert ze en dat houdt niemand tegen.
  Vorige week heb ik bij de bieb het boek: "I always get my sin too deel 2" gelezen. Kan ik je van harte aanbevelen (-:
  Een mooie score hoor, 31 fout. Congratulations!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, wat een leuk blog weer!
  Ik zou zeggen, De ballen en tot gauw!

  En misschien toch eens een balletje opgooien bij Ferrari qua onkosten?

  Merry Christmas! Love your blog!

  Karen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een grappige foto heb je geplaats, geweldig. Mijn boom heeft ook alleen ballen van vorige jaren, ik heb ook niets gekocht dit jaar. Nergens voor nodig, hoewel de verleiding altijd groot is. Fijne kerst en groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedemorgen!

  Ja, die boom...
  Ik vind het niks om steeds nieuwe ballen te kopen omdat ze in zijn of zo.
  Ik doe eigenlijk niet aan kerst, maar ik heb wel een namaak houten boompje (van het grofvuil, met lichtjes en al) waar ik wat houten zweedse poppetjes in heb.
  En een lichtslinger natuurlijk...

  Volgende week de eerste kaars van "ons" lichtfeest.
  Ik kijk er naar uit!

  dagdag!
  groetjes van Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij ben je hartstikke modern bezig

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het enige wat we kopen qua kerst is de boom zelf, ik wil altijd graag een echte.
  De versiering is al jaren hetzelfde, ik doe niet mee aan trends haha.
  Dictee doe ik al jaren niet aan mee, vroeger altijd, maar ze gebruiken woorden waar ik nog nooit van heb gehoord. Ik vind het knap dat je maar 31 fouten had ;-)

  BeantwoordenVerwijderen