zaterdag 21 november 2020

Vroom en Dreesmann tasje

 Keek weer met veel plezier naar Klem op NPO1. 

Daarin droeg een maat van Marius uit het 'crimininele circuit' in een plastic tasje van de V&D iets voor Marius wat hij wel kon gebruiken bij een klusje.

Dan ga ik fantaseren over hoe lang dat tasje al in de voorraad van de NPO ligt. Te wachten op de juiste scene. 

En hoe vaak is dat tasje al elders gebruikt? Van dat soort zinloze vragen. Ja, daar kom je je tijd wel mee door natuurlijk. Grappig was dat ik vrijwel gelijktijdig met die scene werd geappt door een vriendin die ook zo van Klem houdt. Over dat tasje!! Dat we dat logo onmiddellijk herkenden. 

Is het jullie ook opgevallen?

En zouden ze dan bij die afdeling van alle supermarkten en winkels tasjes hebben liggen? Voor het geval over twintig jaar een stylist bedenkt dat de hoofdpersoon met een oude Dirk-tas boodschappen doet?

En wat helemaal grappig is, dat ik  even in het verhaal van de oprichters van Vroom en Dreesmann duik en erachter kom dat de familie Rosenmöller ook familie is en in de directie zat en dat die ene nu beroemde van die laatste familie Paul is, eerst heel groenig links en nu geheel niet.







6 opmerkingen:

Bertiebo zei

Het is me niet opgevallen, maar terwijl om je blog lees komen dezelfde vragen in me op. Leuk dit. Ook dat je de oprichters opzoekt

Lot zei

Ik moet de aflevering nog kijken en zal erop letten. Zelf heb ik ook nog een paar tasjes van V&D en 2 messen die ik het liefste gebruik voor van alles en nog wat. Ze hadden vroeger veel van eigen merk, ook een naaimachine heb ik gehad.

miekequilt zei

Ja, ik zag het ook en vond het geweldig. Want ik denk dat meer mensen denken zoals jij en ik. En wat was ie weer goed hè. Een geweldige aflevering, hoe kon Hugo nou denken dat het zo makkelijk zou gaan.

Iris Papilio zei

Nee, mij ook niet opgevallen, maar wat een leuk weetje!

Roelie zei

Ik kijk de serie niet maar ontdekte onlangs dat V&D nog een online-winkel heeft. Dacht dat het merk helemaal verdwenen was.

Anoniem zei

Kijk de hele serie KLEM nu pas op NLZIET, maar zag direct het V&D tasje en heb zelfs even teruggespeeld om er nogmaals met een glimlach naar te kijken. S3 A8. Recent heb ik zelf zo'n zelfde tasje gevonden met oude schoolspullen van mijn zus (60jr) bij het opruimen vh ouderlijk huis. Good memories 😊