vrijdag 6 april 2012

Heuh?

Ja, inderdaad: Heuh. ..de weegschaal gaat langzaam maar zeker naar de 95 kg... Ik kan niet geloven dat ik zo doorzet. Ben ik dat wel; de eeuwige afhaker?

Of ben ik dan toch een doorzetter? Moet ik ook dat (zelfingesleten) imago afleggen.

Heb nog niets nieuws gekocht. Doe het met wat ik nog heb en zo valt het ook niet echt op dat ik toch echt een paar maten slanker ben. Zo maar weer eens een salade maken :)

Ben vandaag vrij, maar de hele ochtend nog allerlei administratieve klussen voor mijn werk gedaan. Omdat ik het gezeik echt meer dan zat ben dat de administratie toch niet helemaal klopt of perfect is. Tsja...had je maar een boekhouder moeten aannemen en geen verkoper. Die hebben in principe altijd hekel aan administratie. En vooral als dat gaat onder hem mom van ...zo moet het en niet: Zo is het handig!

Maar goed, ik heb maar zelden een fijn CRM systeem meegemaakt en ik zit thuis en heb net de was op kunnen hangen, dus wat zeur ik nou.

Als het goed is gaat mijn zoon dit weekend voor het eerst een Boeing 737 landen. In het echt, dus niet in de simulator. Zo ontzettend indrukwekkend. Dat hij dat kan! Dat kleine snotjochie, die eeuwige grapjas.....ook hij is een doorzetter. Niemand geloofde in hem en er waren tijden dat hij ook zelf twijfelde, maar dat brevet geeft toch echt aan dat hij geslaagd is in zijn persoonlijk missie. Nu nog even die megalening afbetalen. hahaha..

Ik denk dat ik hem heb geleerd dat als niemand je gelooft, maar je zelf weet dat je het in je hebt, je juist mag en kan vertrouwen op je eigen kracht. En dat doet hij al een tijd lang. Trouwens...dat zie ik ook terug bij mijn dochter. Die was vanochtend al om 07.00 uur op haar werk, gaat daarna nog even sporten en dan gezellig uit eten met vrienden. En tussendoor nog studeren.

Ooit schreef ik ergens dat ik het idee had dat iedereen mij maar een Loser vond. Geen huwelijk, geen eigen huis, geen grote bankrekening, geen verre reizen. Al mijn broers en zussen schenen het zo voor elkaar te hebben in hun nieuwbouwkoopwoningen, hun 2 auto's, hun dure vakanties en iedere week een andere outfit.

Nu zie ik langzamerhand in dat wat ik heb, geen materiele zaken zijn, maar onmeetbare zaken die me altijd een rijk gevoel zullen geven. Eigen kracht, geloof, hoop en liefde. Ik mag er zijn. Hoe minder plaats mijn lichaam inneemt, hoe beter ik het zie. Ik mag er zijn!

1 opmerking:

  1. Geweldig positief stukje! En je hebt me ingehaald! Ge jezelf gauw belonen met een nieuw setje kleren. Dat heb je verdiend! En dat kan dan best weer mee tot nog twee maten minder. ;)

    BeantwoordenVerwijderen