zaterdag 15 oktober 2016

Basis zwijmel

Spanning of stress uit zich in mijn lichaam in verschillende pijntjes en andere zaken. Een paar weken voelt het dan alsof mijn kleine tenen worden samengeknepen. Valt de stress weg, dan wordt dat gevoel van afgeknepen zijn (goh...mijn lichaam vertaalt de dingen wel heel letterlijk) minder. Kan ik weer pijnlozer lopen. Of door het leven gaan.

Ik ben waarschijnlijk zo'n armoedzaaier die niet naar de dokter of specialist gaat met die klachten omdat het eigen risico al een te groot bedrag is om op te hoesten. Laat staan allerlei zooltjes en aparte schoenen. Of een simpele pedicurebeurt. Vanavond maar eens de voeten in een teiltje gooien. En ze erna er weer aanschroeven.
En voor volgend jaar kijken wat er allemaal wel mogelijk is op dit gebied.

Moet ik tenslotte op mijn werk binnenkort allerlei mensen over 'adviseren'. Na een training van wel 30 minuten.12 opmerkingen:

 1. Heel naar dat je zulke pijnlijke voeten hebt. Neuropathie zou inderdaad kunnen, maar de stress doet ook vreemde dingen met je lijf. Sterkte. Ik hoop dat je een oplossing vindt. Dank voor deze voetenzwijmel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pijnlijke voeten is erg vervelend.Ook ik heb er veel last van en heb ettelijke paren schoenen die in de winkel heerlijk zitten en eenmaal buiten er mee gaan stappen doen de voeten veel zeer ondanks pedicure en alle zooltjes ten spijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hel lastig, zere voeten. En helemaal als het maar aanhoudt. Tis toch te erg voor woorden dat je echt zoveel zelf moet betalen tegenwoordig. Jij bent echt een voorbeeld van hoe het niet zou moeten mogen..
  Kende het nummer niet, weet weinig van Chris Rea, maar klinkt lekker en zeer toepasselijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toepasselijke song! Erg lastig, zere, branderige voeten!
  En dan te bedenken dat Emile Ratelband mensen zo gek krijgt om op blote voeten over hete kolen te lopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk toepasselijk nummer. Het lijkt mij erg vervelend, branderige voeten. Of gewoon iets aan je voeten.
  Van de zomer heb ik een half uurtje op nieuwe schoenen gelopen met blote voeten. Mijn hiel helemaal open gehaald.
  Ik kon alleen nog maar slippers aan. Vreselijk.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker nummer. Pijnlijke voeten, ik weet er alles van. Ondanks dat weet ik toch de 4-daagse uit te lopen. Gaat wel de nodige voetenvoorbereiding aan vooraf. Fijne zondag met de voetjes omhoog.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lekker nummer. Pijnlijke voeten, ik weet er alles van. Ondanks dat weet ik toch de 4-daagse uit te lopen. Gaat wel de nodige voetenvoorbereiding aan vooraf. Fijne zondag met de voetjes omhoog.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooi nummer.... en ja de rest van je verhaal herken ik natuurlijk wel, wie niet... als mantelzorger en vrijwilliger kom ik niets anders tegen dan de gevolgen van die ellende.... ik bevrees erger te komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Stress doet wonderbaarlijke dingen met je lijf maar helaas nooit in positieve zin. Pijn in mijn voeten ken ik niet. Ik zal je niet lastig vallen met mijn knellende kwalen (-:
  Ik hoop dat je klachten verlicht zullen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oei... Pijn in je voeten... je gebruikt ze zo vaak hè, kan het bijna niet ontzien. Lang leve de zorg in NL. Zo niet fijn dat mensen noodzakelijke zorg gaan uitstellen :-(
  Het levert wel een mooie zwijmel op!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zelf heb ik twee compleet geopereerde exemplaren, dus herkenbaar. Mooie zwijmel !

  BeantwoordenVerwijderen