woensdag 23 november 2016

Ophouden nou - Zip it!


Bovenstaande moest ik te vaak zeggen merkte ik op. Had gordijnen gemaakt voor de babykamer van mijn aanstaande kleindochter. En maar denken dat het nog niet goed genoeg was. Zou ik niet nog een extra vlinder erop appliceren? Zou ik niet...
Bij het nakijken van de materialen om de rail op te hangen, bleek ik de verkeerde ophangdingen te hebben gekocht dus maandag uit mijn werk, lekker in de druipende regen met de bus naar de Ikea om eea om te ruilen. Had ik het nou goed gedaan? Check, check en dubbelcheck; alles lag klaar voor de volgende dag.

En bij mijn dochter aangekomen bleef ik onzeker of het echt wel leuk genoeg gevonden werd. Ook had ik wat kussenovertrekken & kussens gemaakt (gebreid) voor hun bank, want die hadden ze nog niet. In de kleuren die bij de bank passen en eentje met een grote stoffen zelfgemaakte knoop erop. En weer...is het echt wel leuk. Ziet het er niet uit als kneus heeft ook een hobby?

Idem met het hemeltje. Was het echt wel naar de smaak van mijn dochter? Of was het zoiets wat je direct achter de rodondendrons dondert als ik in de lift van hun appartement sta.

De gordijnen konden nog niet opgehangen worden, want ik dacht dat ze een trap hadden, maar die was van een oom en nu niet meer in huis. Dus gaat haar man de rails ophangen. Hopenlijk nog voor de bevalling.

Dus moest ik echt de hele weg in de trein naar huis tegen mezelf aanlullen dat het WEL goed genoeg is. Mijn dochter zei toch dat het leuk was.


Afbeeldingsresultaat voor gif zipit

Die stem is zo dominant aanwezig. Ik snap die stem wel..Stel dat ik me opeens ga gedragen als iemand die wel dingen kan..poeh...dan heeft die stem geen werk meer!

Ik snap ook dondersgoed waar het vandaan komt en dat al die mensen die me klein hielden dat vooral deden omdat ze zelf klein van geest waren. Bang waren dat doordat iemand iets kan, zij naar hun eigen Zip it moesten luisteren. Dan is het fijn om een ander ook zo klein te maken.

Om niet een talent te prijzen, maar te zeggen dat ze iemand kennen die heel goed kan breien/naaien/schilderen/zingen/verzin het maar. Wat jij hebt gedaan of gemaakt, dat is de moeite niet waard om een compliment over te geven. Nee..die ander...die kan pas goed kleding naaien, tekenen, schilderen, opruimen, schoonmaken. Dus voor de goede orde: JIJ niet.  Ga jij maar naar je kamertje; jij bent niets om trots over te zijn. Niet als dochter, niet als echtgenote en al jaren niet meer als werknemer.

Dus Zip it! Moet het maar uit mijn tenen halen, maar Zip it, Zip it.

Afbeeldingsresultaat voor gif zipit

15 opmerkingen:

 1. Ernstig minderwaardigheidscomplex. Heel lastig en verstorend. Perfect is saai, goede bedoelingen tellen en foutjes kun je benutten om er een verrassende draai aan te geven. Mens je bent zo mooi en uniek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. maar je wordt dus wel gewaardeerd als moeder en straks als geweldige oma
  mij heeft het geholpen om mezelf steeds af te vragen, Is dit waar? als het antwoord nee is Is het nee, wat de ander ook zegt, of je stem in jouw hoofd, want dan zijn het leugens die je over jezelf bent gaan geloven en je daarnaar bent gaan gedragen, dus als je iets negatiefs denkt/zegt stel jezelf dan de vraag: Is dit waar? Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies; zo werkt het ook in mijn hoofd. Blijven afvragen of hoe je de zaken ziet echt zo is, of maar een gevoel.

   Verwijderen
 3. Lach die stem maar uit. Hij is wat je vroeger hoorde van je vader/moeder/opa/oma of zoiets. Het is niet je eigen oordeel maar die van een ander, het is zeker niet de waarheid. Die lastige innerlijke rechter heeft iedereen in meerdere of mindere mate. Neem maar van mij aan dat veel mensen ermee worstelen. Ga er maar vanuit dat je dochter de dingen die je maakt leuk vindt. :-)

  Laat gaan en adem in, adem uit. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn oude cassettebandjes die allang niet meer afdraaibaar zijn. Inmiddels besef weer ik dat dochter het waardeert.

   Verwijderen
 4. Ik heb altijd moeite om te ontdekken wat serieus bedoeld is in jouw schrijven en wat ik met een flinke korrel zout moet nemen.
  Is dit serieus bedoeld? Dan zou ik naar een hypnotherapeut gaan (of een ander soort peut) want dergelijke "jeugdtrauma's" had je op jouw leeftijd (deels) allang kwijt kunnen zijn!
  Met 'n flinke korrel zout genomen concludeer ik dat je weet dat je veel meer waard bent dan de mensen die je zo kleineerden !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inmiddels heb ik in mijn leven het zout der aarde gevonden hoor Janne. Maar tussen weten en voelen zit soms nog verschil. En dan moet ik mijzelf dus ernstig toespreken (nou ja..met gevoel voor humor).

   Verwijderen
 5. Dag Vlinderke...

  nee hoor... je hoeft echt niet naar een peut.
  De beste peut ben je zelf!
  Spreek je zelf maar toe in de spiegel en zeg:
  "Ik ben een fantstisch mens, precies zoals ik ben!"

  Zo...
  Die zit...

  Lees er Louise Hay nog maar eens op na.
  Die leert je dit 300 keer per dag te zeggen (en het werkt!)

  ik hou van mezelf
  ik keur mezelf goed
  ik waardeer mezelf

  Op het www kun je bij Afbeeldingen de affirmaties van Louise Hay zien.
  Ik heb er heel veel aan gehad...

  Kadootje voor jou!

  Groetjes van Marlou

  .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het gros van de mensen heeft te weinig zelfvertrouwen. Omdat alles mooier, knapper, beter, duurder, anders, moderner moet. Pfff...als ik het lees word ik al moe. Met "gewoone" mooie dingen is niets mis! En aan jou al helemaal niet (-: Wees mild voor jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijft moeilijk in een werkomgeving waar je iedere dag weer opnieuw jezelf moet bewijzen voor minimale beloning en waardering. Toch zie ik zeker hoe het in mijn hoofd (soms, vaak, regelmatig en dinsdag) werkt. En kan het stoppen.

   Verwijderen
 7. Ik wilde dat ik zo handig was als jij!
  Echt goed dat je zelf gordijnen en kussens kan naaien!
  En als het niet naar je dochter's zin is zou ze dat heus wel tegen je zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen