zaterdag 28 januari 2017

Hope-zwijmel

Zag een hele leuke vacature en de vacature tekst was geheel anders dan de normale teksten. Deed me aan Pipi Langkous denken.

Gesolliciteerd, goed nagedacht over mijn brief, mijn CV nog een keer doorgelopen (en nog goede hulp daarbij van een hele lieve blogster) en ook aangepast op de vacature en hoppa..... alhoewel ik weet dat ik dit eigenlijk moet sturen zonder enige hoop op een antwoord of zelfs een positief antwoord, doe ik dit toch. Ik hoop heel graag dat dit 'm is.

En dat gaat bijna steeds meer pijn doen. Dat hopen. Keer na keer na keer na keer lezen: tot onze spijt is de keuze op een andere kandidaat gevallen.

Hoeveel afwijzingen kan je verdragen tenslotte. Heel veel kennelijk, want dagelijks op mijn werk hoor ik 95x nee op een dag. En dat is nog beleefd gezegd.

En toch weet ik dat ik hoop moet en mag houden. Op verandering sowieso, maar ook - en dat vind ik steeds moeilijk om daarin te blijven geloven - op verbetering.

Of ik dan maar zelf iets ga opzetten (zij weet niet hoe, zij weet niet hoe) of er toch een werkgever die zegt die ouwe muts van 55+   kandidaat kunnen wij uitstekend gebruiken en ik waardeer haar ervaring dan ook met normale arbeidsvoorwaarden.

Dus dacht ik eerst aan Telkens weer, maar gezien de Zuid-Afrikaanse sferen vond ik deze toch beter bij mijn mood passen.





12 opmerkingen:

Zij van zei

Ik hoop voor je...

Anoniem zei

Een zalig nummer. Ik duim me te pletter voor je.

Anoniem zei

Duim hard mee!

Ivy zei

Oh, als het toch eens mocht lukken. Duimen maar.

Ria zei

Verlies nóóit de hoop
verlies nóóit de moed
met alle duimers naast je
komt alles zeker goed

Mirjam Kakelbont zei

Zonder hoop heeft een mens geen leven. Maar keer op keer een afwijzing krijgen, doet iets met een mens en niet op een positieve manier. Misschien kun je daar aan werken. Dat je iedere dag voor jezelf opschrijf wat je goed hebt gedaan of goed gelukt is. Zelfs de kleine - juist de kleine! - dingen tellen ook mee. Je bent een mens en ieder mens heeft recht er te zijn en iets van zijn/haar leven te maken. Ook jij. Laat je niets wijsmaken! Ik duim en hoop voor je. En stuur je een vuurvliegje als het te donker om je heen wordt...

Anoniem zei

Ik duim voor je!
Janny

Marjolein zei

O succes!!!! Ik hoop het echt voor je

natasja zei

De laatste keer dat ik dit nummer hoorde, was toen ik hem whatsappte naar een vriendin die met ernstige obstipatie gelaxeerd werd in het ziekenhuis. :-)
Ze kon er gelukkig om lachen.
Ik duim voor je.
Steeds nee horen doet veel met je :-(.

MelodyK zei

waar zouden we zijn zonder hoop, hoe zouden we ons voelen zonder hoop? Ik gun je niet dat je op die 2 vragen antwoord kunt geven uit eigen ervaring!! Ik duim met je mee hoor!

Petr@ zei

Wat een heerlijk lied! Lekkere meezinger, maar ik ga heel hard voor je duimen!!

Joanne zei

Heerlijk nummer en what's in a name? ;-)
Ik hoop voor je dat het goed afloopt en duim voor je!

Liefs Frederique