dinsdag 1 augustus 2017

Buxusnooitgenoeg-rupsen

Vanochtend keek ik naar een buxushaagje terwijl ik wat zonnebloemen water gaf en zag dat hij ingesponnen leek. Dat lijkt verdacht veel op de buxusrups en dan kan ik die haag wel wegdoen, zo las ik online.

Van de week zag ik al op mijn grote buxusbol tientallen musjes en koolmezen zitten en dacht...wat gezellig! Maar die eten natuurlijk alle rupsen op.

Dooreten jongens!!!!Zie dat de buxus in de voortuin ook zijn aangetast.

Iemand nog goede ideeen?

Er zitten tientallen groene rupsen in de haagjes. En in mijn hoofd heb ik het al geaccepteerd. Onverwachts moet ik daardoor mijn tuin anders indelen en de vaste groenblijvende punten in de winter zullen er niet meer zijn als deze plaag zich doorzet. En dat ziet er wel naar uit, want ze vreten als gekken! En omdat ik nu niet echt goed kan bukken, kan ik ze niet optimaal handmatig verwijderen.Buxusmot/rups


10 opmerkingen:

 1. Net wat opgezocht, maar ze zijn alleen te verwijderen met een bestrijdingsmiddel en zoals je zegt, handmatig, wat nu geen optie is en zelfs al zou het een optie zijn, zo te horen zijn het er zoveel, dat er bijna geen beginnen aan is.

  Alleen hoef je volgens mij niet bang te zijn voor je andere planten, want ik lees, dat ze echt alleen op de buxus zitten en andere planten met rust laten.
  Ik las ook een tip om de stofzuiger erop te zetten en de zak dan goed afgesloten weg te gooien, zodat ze er niet meer uit kunnen kruipen.
  Het schijnt wel een ernstige plaag te zijn hoor, als ik het hier en daar zo lees...

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. GRappig; de tuin stofzuigen. Toch zit er wel iets in. En wie weet probeer ik het wel uit!

   Verwijderen
 2. Eén troost: de planten herstellen zich na de plaag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je ervaring met deze rupsen? Hoor het graag.

   Verwijderen
 3. Buren in onze straat hebben een vracht van deze rupsen verwijderd door de buxus stevig met de tuinslang te besproeien.

  Groeten, Adja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze plaag kende ik niet, wat vervelend.
  Onze buxus in de voortuin wordt bruin en dat komt niet door water tekort ;-)
  Mijn man is er klaar mee en in het najaar gaat hij er uit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb geen buxussen in de tuin, dus hier geen last van rupsen. Maar ik heb net weer wat zomerplanten die ik in potten op mijn terras had staan weg moeten doen. Mag wel elke dag controleren, stikte van de slakken in de potten.. Best jammer..
  Sterkte met die plaag..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gewoon die vogeltjes hun best laten doen. Jij blij, zij een lekker hapje, wat wil je nog meer.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen