vrijdag 3 juli 2020

Nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw (nou ja niet echt, maar klinkt zo leuk)

Ga eens shoppen in je kast.

Maak combinaties waar je nooit eerder aan zou denken. Trek die broek eens aan met hakken (hakken?????). 

En belangrijker; wat niet prettig zit, waar je je niet fijn in voelt; doe dat weg. Mag. Echt. Kringloop is er misschien wel blij mee. Ook kleding waarvan je denkt dat je er wel ooit weer in past. Ooit. 

Keek gisterenavond weer naar het leuke BBC make-over programma "You are what you wear" en weer een aantal leuke suggesties. Vaak zit een andere look ook in beter passende kleren. En kleur. Donkerblauw in plaats van zwart. En grappige schoenen. Of mooie tas. 

You Are What You Wear Poster
 cc BBC


Ja, moet je wel budget voor hebben, maar voor mij werkt het ook om te kijken naar accessoires; een sjaal, oorbellen (vooral oorbellen), sokken in een leuk motiefje. En een glimlach doet ook wonderen voor je outfit.

Merk dat door Corona en 'Blijf liever thuis'  mijn outfitjes er nou niet echt leuk noch mooi uitzien. Alleen functioneel. Waardoor ik me ook zo voel. Saai. 

Dus vandaar die opdracht. Ga eens shoppen in je kast. 

Doen jullie dat wel eens? 



13 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik shop me suf in de kast. Ben in coronatijd al meer dan tien kilo afgevallen en pas een heleboel oude kleren weer. Vandaag weer een broek gepast die ik nu weer aan kan, aan heb. Een paar kledingstukken hangen klaar voor een volgende pasronde...ik kijk ernaar uit die weer aan te kunnen.

klaproos zei

:-) ik shop bijna nooit, verslijt mijn kleren tot op de draad zeg maar en koop dan pas nieuwe....

Kliefje zei

Nee, niet echt nee.
Ik ben sowieso een beetje suf, best veel kleding, maar kies veelal hetzelfde uit om te dragen.
En ik koop rustig een jurkje dat bevalt qua pasvorm en stof, in nog 3 kleuren.

nicole orriens zei

Eigenlijk nooit, maar dat is best een goed idee! Dat programma lijkt me ook leuk.

mrs H. te B. zei

Ik houd niet van nieuw - zeker niet als het om kleding gaat! Als iets me staat, en vooral lekker zit dan zou het ik het het liefst eeuwig dragen - zo jammer dat het tóch op een gegeven moment écht versleten is (als in: scheuren....).Ik kwam het TV programma ook tegen, terwijl ik bezig was naar bed te gaan. Het ging mij écht te snel en flitsend - en dan die Ken! Kon zó naast Barbie staan....

Lot zei

Ja ik hou er wel van nieuwe combinaties te maken, ik heb ook veel kleding. Oorbellen heb ik 150 stuks en zoek altijd een passend stel uit
Maar verder ben ik niet zo metdemodemeegaand, ben blij dat dat vaak bij de kringloop terecht komt

Marlou zei

Hoi Cellie,

wat een goed idee!
Shoppen in eigen kast.
Helaas past het een en ander niet meer.
Ik denk dat het goedkoper is om wat af te vallen.
Want echt shoppen, in winkels en zo... daar houd ik totaal niet van.
Ook niet op internet.

Ik heb gewoon genoeg! Heerlijk gevoel...

Dagdag!
Liefs van Marlou

Loudi zei

Ik heb weinig kleren dus met shoppen in eigen kast ben ik zo klaar.
In mijn kast is een grote la helemaal vol met kleren die me te klein zijn.Dat zijn echt spullen van kwaliteit, van mooie stoffen die ik me nu niet zou kunnen kopen ,te duur! Ik doe mijn best ..wie weet over een tijdje weer meer keus in mijn kast!!

Luz zei

Ik ook! Net weer gedaan :)

Janne zei

Kleding shoppen in mijn eigen kast..nou nee! Ik weet wat ik heb en dat is niet veel. Alles zit lekker en gaat meestal pas weg als het echt versleten is. Mijn klein zwart jurkje (nouja klein, maat 42) draag ik al 8 jaar bij speciale gelegenheden.

guusje zei

Ja ben ik dol op. Shoppen in eigen kast (en). Heb van alles veel. Shirtjes, jurkjes, broeken, asseccoires en shawls. Oorbellen draag ik bijna nooit, staat me niet en zo lastig met die gehoorapp. Vind ik ook al lastig met die mondkappen. Houd er ook niet zo van om in winkels en op Internet te shoppen. Wel kringloop en als ik in Engeland ben in charity shops. Ik doe bijna nooit wat weg, vandaar dat ik zo veel heb. Behalve colbertjes, die heb ik wel weggedaan toen ik ophield net werken.

Anoniem zei

Tegenwoordig als ik iets aan doe en het zit niet lekker of ik denk he bah dan gaat het in een doosje onderin de kast(vol is naar het Leger des Heils (nog mooie spullen, en dingen met gaten in de kledingbak). Heb me vandaag voorgenomen om gewoon mezelf weer leuk aan te kleden en op te maken voel ik me veel fijner bij. Heb nu 1 set oude kleding voor klusjes en dat is genoeg! Ik bekijk als mijn kast als mijn winkeltje hihihi

Siebrie zei

Eens per jaar trek ik alles uit de kast en pas alles bij elkaar. Dat duurt zo een hele middag, maar dan heb ik alle broeken, rokken en shirts bij elkaar aan gehad. Dat levert onverwachte combinaties op, en verrassingen omdat een leuk shirtje onderaan een stapel was beland en nu weer bovenop mag liggen. Het zorgt er ook voor dat ik 's ochtends sneller klaar ben met aankleden, omdat ik weet welke combinaties goed passen. Én ik weet waar ik nog naar uit moet kijken in de kringloop.