woensdag 6 april 2022

Routine

Beter horen kan je leren. Druk mee bezig. 

Maar betekent ook een extra nieuwe routine toevoegen. In de ochtend hoorapparaat uit oplader halen en in/aan doen en in de avond voor ik naar bed ga de apparaten in de oplader gooien. En oh ja, ook nog schoonmaken voor ze in de oplader verdwijnen. Schoonmaken? Waarvan dan? Misschien wat zweet, maar daar blijft het wel bij. Is ook een nieuwe business met al die dove jongere ouderen. Dit heb je echt echt nodig. Koop dit erbij..



Zo te zien kan je die oplader ipv in het stopcontact ook aan een Powerbank gooien. Wel een krachtige, maar dat geeft weer opties natuurlijk. Als ik ga kamperen.

Oh nee...dat doe ik nooit. Nou ja, als de elektriciteit het niet doet om wat voor reden dan ook.

Werd helemaal horendol van werken in een kantoortuin. Na een uurtje kon je me eigenlijk al opvegen, veel moeite om me te focussen. Hoorde gewoon TE veel. Knetterendgek werd ik ervan.

En had ik al geschreven hoe HARD die fluitjes van de treinen klinken? En een bus die optrekt en een OVpas die incheckt. Piep, piep, piep en uitchecken...Een trein die maar schommelt en lawaai maakt. En al die gesprekjes her en der. Man man man....en dan was ik alleen nog maar onderweg naar mijn werk. Waar de grote herrie pas echt begon.

BENG....kastje dicht door collega 3 blokken verderop. Dooooooing; kopieerapparaat open. En dan heb ik het nog niet eens over al die door elkaar kakelende collega's. En een headset die niet werkt in combinatie met gehoor-apparaten (waar ik al voor gewaarschuwd was). Oortjes sowieso niet voor mijn mobiele telefoon. 

Hoe moet ik mijn werk goed doen. Aangezien niemand ziet dat ik gehoorapparaten draag, voel ik me nogal een drammerige zuurpruim. Heee....maak niet zoveel lawaai...ADEM niet zo hard! Ik moet me zo concentreren op horen; ben elke dag afgepeigerd. Die kantoortuin is het voorportaal van de hel!

En een collega die ik zonder oortjes al keihard vind praten, maar MET verschrikkelijk hard binnenkomt. Ieder gesprek weer, ook al vraag ik hem iets minder luid te praten. Volume niet op ik sta op de markt, maar gewoon 'ik zit achter mijn bureau'. Dus ga ik al bij voorbaat op een andere plek zitten, als die beschikbaar is dan he...want he...jij bent die thuiswerker.

Booooing...dossiermap op tafel. Tsjaaaaaak....scheur scheur scheur papier weg. Grrrrrrr...papier proppen en weggooien.

Van die langslopende collega's op weg naar het koffie-apparaat of van een andere afdeling. Praten. Praten... KEIHARD..Hou toch je kop!




5 opmerkingen:

Bertiebo zei

Wat erg lijkt me dat. Heel moeilijk voor je.

klaproos zei

ik weet er alles van... ik doe ze niet meer in :-)

pourquoi pas ??? zei

Als ik heel moe ben ervaar ik hetzelfde. Dus ik begrijp je al is het bij jou de hele dag door nu die geluiden. Vreselijk. Heb jij dat ook dat het gewoon pijn doen aan je lijf? Zuid-Limburg, daar was het werkelijk doodstil. wat heerlijk was dat. Veel sterkte met horen.

mrs H. te B. zei

Mag ik als veteraan wat adviezen geven? Ik moest mijn hoorapparaten altijd gewoon schoonmaken met 70% alcohol van de drogist (al doe ik dat te weinig). Mijn apparaten kunnen zachter of uit, dat doe ik geregeld aan het eind van de werkdag in de trein, heerlijk rustig! En verder: heb je nog een vervolgafspraak bij de winkel? Want het klinkt ook een beetje alsof je te hard staat afgesteld... Misschien kunnen ze nog iets doen aan de instellingen?

Lot zei

Overal is lawaai tegenwoordig. Zat gisteren in de wachtruimte van ziekenhuis en een vrouw zat uitgebreid met laptop te werken en kennelijk te vergaderen. Heftige discussie over de telefoon elke keer stemverheffing. Was echt vreselijk, na 10 min kon ik weg en toen ik er na 20 min weer langs kwam zat ze nog steeds, of weer te telefoneren keihard.
Aanmeldbalie was er vlak naast en als er niet meer mensen hadden gestaan had ik daar echt gevraagd waarom dat werd getollereerd.
Dat kan toch niet?