vrijdag 14 april 2017

In balans, Uit balans, In balans etc etc

Koud is het. In huis nog maar 17 graden. Werd een beetje lamlendig wakker; misschien (ook) wel door de kou.

Enfin; ik denk nog meer ook doordat ik mezelf zo dwars zit. Een leuke uitnodiging voor dit weekend sla ik af; omdat ik vind dat ik nu een zo niet leuke versie van mijzelf ben (alsof er dan dus ergens WEL een leuke versie is). Daar wil en kan ik niemand mee lastig vallen. Laat mij maar alleen. Ik heb niets te bieden dan extra gedoe. Laat maar. Gewoon slapen tot dinsdagochtend.

Ben bang dingen te zien en ernaar te verlangen. Dan lijkt het simpeler om niets meer te kunnen. Of te mogen. Of naar te verlangen. Dan is de pijn van het niet kunnen minder. Nee, ik post niet op Feestboek hoe ik me voel, of hoe mijn inkomen gekelderd is. Ik trek me terug in mijn hol in een anonieme straat.

Mijn inkomen over 4 maanden is nog niet eens de helft wat ik vroeger in 1 maand bruto verdiende. Dan zou ik bijna blij worden van mijn inkomen bij mijn vorige werkgever. Oh nee..want daar werd ik constant door de gebelden afgewezen, afgesnauwd en op mijn werk neergekeken. En moest ik voor mijn eigen gezeik betalen. Nu kan ik naar de wc zo vaak het nodig is, zonder met 10 andere collega's in de rij te staan. En daardoor alweer een hele korte pauze te hebben.

Waarom ga ik niet naar buiten (geen zin, geen energie, schaam me voor mijn lamlendigheid en denk dat dit zichtbaar is), waarom niet een eindje fietsen (neeeeeeeeee), een leuke hobby (kan alleen maar schrijven voor mijn miljoenpubliek), iets maken (wat dan? Voor wie dan) Naar de stad? (Nee joh...al die vrolijke mensen die van alles en nog wat kopen..ik wil niks meer. Nooit meer. Ja, een grote zwarte Burka. Met tentstokken.

Vanochtend nog wel een stukje van mijn heg gesnoeid aan de voorkant van mijn huis, dan kan het snoei-afval nog mee met de groene bak vandaag.

Was gedraaid en opgehangen.

Las net dat de Matthaus Passion vanmiddag op tv komt, onder leiding van Reinbert de Leeuw. Prachtig! Balsem voor de oren en mijn ziel.


Gisteren die andere Passion gekeken en wat een mooie zanger die de rol van Jezus zong. En dat plein in Leeuwarden is ook al zo oogstrelend. De zangeres die Maria speelde was ook heel erg prettig. De verteller viel niet zo in de smaak (mijn smaak dan), vond hem een te hoog "Ik wil scoren" gehalte hebben. Dan ben ik wel een sentimentele muts; zit ik in mijn uppie te kijken (oh ja...altijd), breiwerkje erbij, grote mok thee, dekentje en moet ik oppassen dat ik niet in mezelf ga praten, wat mijn buurvrouw doet als ze buiten in de tuin werkt.

Soms zou ik willen dat ik kon drinken...lekker even niks. De flessen staan er allemaal, maar onaangeraakt, al jaren lang. Ik ben veel te bang dat ik het veel te lekker/makkelijk vind en binnen no time een alcoholist ben. Ben  - gezien mijn eetgedrag - verslavingsgevoelig schat ik in. Dus die flessen zijn voor bezoek. En aangezien dat bijna nooit komt, moet ik ze regelmatig afstoffen.

Pilletjes of iets te roken is ook mijn ding niet. Ook veel te bang controle te verliezen. En wie weet welke beerput er dan open wordt getrokken. Laat de deksel maar op Pandora's doos. En ook die doos is al tijden lekker ongeopend. 
 
 
 
En dan nog, stel dat ik tegen mezelf ga praten, dan zal ik mezelf nog tegenspreken. Heb je een discussie met jezelf. Nou ja...dan hoor je tenminste nog eens een stem. Oh fuck....ik hoor stemmen.

Maar ik lees net dat ik moet gaan stomen. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik dat principe dus wel ken, maar bij bevallingen, geleerd van mijn Surinaamse en Afrikaanse vrouwelijke kennissen. Er zijn speciale kruiden die helend werken. En...use Ginger...good for everything. Misschien moet ik dat eens proberen. Krimp je vanzelf tot normale proporties. Misschien zelfs wel acceptabel.

Stomen voor gevorderden

Naschrift:

Luisteren naar de Mattheus Passion, toch maar even naar buiten, daarna kop thee en daarna nog even in de laatste middagzon wat onkruid weghalen. Het is allemaal niks, maar wel beter dan niks en geeft toch weer een beetje moed.  Nu nog even stomen dus ;)
 
 
 
 

 


3 opmerkingen:

  1. Ach meisje wat heb ik een medelijden met je. Ik hoop zo dat er iets gebeurt wat de Pasen toch nog wat leuker maakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Praten in jezelf is goed: dan ben je nooit alleen. Je bent een dappere volhouder. Ik herken veel in wat je schrijft, althans sommige dingen in mijn hoofd werken ook zo.
    Houd moed in tegenspoed!
    Lieve groet♥

    BeantwoordenVerwijderen