vrijdag 7 april 2017

Licht aan het eind van een tunnel???

Voorlopig zie ik weinig, dus toch maar mijn contactlens in.

De zon schijnt, geheel gratis. Dus ga niet binnen zitten miepen, maar ga naar buiten, in de luxe van je eigen tuin. Zeker; je ziet er niemand en het voordeel is dus ook dat niemand jou ziet.

Toch zorg ik ervoor dat ik elke ochtend fris douche, make upje op, oorbellen in en indien nodig schone kleren. Ook al maakt het geen drol uit wat ik aantrek.

Helemaal een kluizenaar ben ik niet, maar ik schurk er wel tegenaan vind ik zelf. Misschien omdat ik denk (niet dat dit een feit is dus, maar ik denk het) dat ik weinig te bieden heb momenteel. Het voelt uit balans als anderen aanbieden om me mee uit te nemen en ik niks terug kan geven.

Ik was heel blij dat ik deze week een buurvrouw even naar het ziekenhuis kon brengen in haar auto, omdat ze zelf niet meer kon autorijden. Kon ik eindelijk iets terugdoen.

Dus zoeken naar licht aan het eind van mijn zelf gegraven tunnel:

er is licht aan
 
 
 
Zou vandaag naar de markt kunnen, maar zoals Gerard Joling altijd al zegt: Ik heb er de kracht niet voor. Ook het geld niet hahah! Dus verstandiger om niet te gaan dus.
 
De zaadjes die ik van een lieve blogvriendin kreeg komen voorzichtig op. Als ik nou de slakken kan overtuigen dat ze dit jaar niet aan al mijn jonge plantjes beginnen dan heb ik straks hele mooie bloemen. Zomaar..gratis en voor niets.
 
Gisteren zag ik bij Binnenstebuiten een tuin-metamorfose. Zo prachtig. Tot ik hoorde wat het kost en toen dacht ik dat iedereen met zo'n bedrag een geweldige bloeiende tuin kan krijgen. Houden is punt twee natuurlijk. Dus blijf ik maar snoeien en kijken wat er dit jaar opkomt. En kijk ik iedere week trouw op de BBC naar Gardener's World. Waarin ze niet hele nieuwe volwassen planten in tuinen gooien, maar advies geven over het vermeerderen door splitsen, zaaien en gewoon je tuin langzaam tot je eigen paradijsje laten groeien. Een verademing. En waarin aan het eind altijd even wordt gemeld wat je deze week in je tuin zou kunnen doen.
 
 
Stilstaand beeld van Tuin zonder groen
 
Helaas doet mijn Magnolia, die ik vorig jaar kocht (of was het al het jaar daarvoor?)  het nog steeds niet. Hij geeft wel bladeren, maar die mooie bloemen, daar moet ik nog een jaartje of wat op wachten denk ik. Story of my life...Geduld, geduld!! Kennelijk komt mijn tijd nog wel. Maar wanneer dan?
 
Mijn zevenblad doet het volop hoor! En ook madeliefjes en paardenbloemen willen graag hun kopjes laten zien. Ik zie per dag de stengels van de Pioenrozen de grond uit groeien. Indrukwekkend hoe snel dat gaat.
Die staan al jaren op dezelfde plek en daarom bloeien ze altijd zo goed. De eerste paar jaren niet, dus hou dat in je achterhoofd. Ook een plant moet zich aanpassen en de ruimte krijgen om volwassen te worden.
 
Wat niet kan; dat kan niet maar blijf toch kijken naar alles wat er wel kan. En wel goed gaat.
 
Kreeg vandaag de uitslag van de Tietenpletterbus, waar ik twee weken geleden mijn borsten liet platpersen onderzoeken binnen: niks te zien wat op borstkanker lijkt. Dat is toch fijn!  Want 1 op de 8 vrouwen krijgt in haar leven hiermee te maken.
 
Nou..kom op; maak wat van je dag!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

5 opmerkingen:

 1. Goede instelling! Maak er inderdaad wat van, want als je het zelf niet doet gebeurt het niet. Volgens mij duurt het altijd een paar jaar voordat een magnolia bloemen maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leven met de riemen die je hebt en ik duim nog steeds voor je, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat de uitslag goed was.. je hebt al tegenslagen genoeg!
  En trouwens... ieder mens is waardevol, dus jij ook! Maak wat van iedere dag! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Paardebloemblad en zevenblad kun je eten, dat scheelt weer in de portemonnee :)

  Een ander leuk tuinprogramma is Beechgrove Garden, ook op de bbc.

  Sterkte!
  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen