zaterdag 1 april 2017

Japanse zwijmel

Toen mijn kinderen  jonger waren, zo'n 11 jaar terug, was er een serie op tv die anders was dan andere series. Heroes

Afbeeldingsresultaat voor tv serie Heroes origineel

Er was een hoofdrolspeler die opeens vloeiend Japans kon spreken. Dat leek vooral mijn zoon heel erg gaaf. Of iemand die kon vliegen. Dat leek hem ook wel wat.

Natuurlijk had hij wel in zijn hoofd dat hij er later wel eens naar toe zou kunnen gaan - Japan - , maar dat hij er nu regelmatig komt door zijn werk; hoe blij zou hij zijn als puber van toen.

Hij spreekt geen Japans, maar een vriend van hem wel en samen met hem is hij daar nu weer. Het land verkennen met een rugzak.

Ben stiekem wel jaloers; mijn aktie-radius is zo'n beetje de straat en de achtertuin. Meer budget en energie heb ik niet. Gelukkig was het heerlijk zonnig weer de afgelopen week; dan kan ik in mijn hoofd denken dat ik nu precies doe wat heel veel mensen zouden willen; Niks.

En ondertussen pas ik de Japanse kunst van het Kaizen toe. Veranderen naar beter.

Afbeeldingsresultaat voor kaizen


 

6 opmerkingen:

 1. Lekkere zwijmel. Wat tof dat je zoon daar nu zit. Mijn actieradius is ongeveer zo klein als de jouwe. Het is niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vlotte zwijmel leuk om te horen.
  Ook mijn actieradius wordt kleiner, maar mijn duveltje is mijn redding en de kleine rondjes met mijn hondjes houden me in de noodzakelijke beweging.Wel vermoeiend maar hoop het nog lang vol te houden.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn jongste dochter heeft ook haar Japanse periode gehad.
  Tekeningen, videospellen en de taal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een bofkont dat kind van jou.... kan me je jaloezie goed voorstellen hoor.

  Mooie bijdrage, fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Apart land hoor! Een collega moest er wel eens naartoe, en kwam terug met verhalen over levende vis op je bord, en dat soort dingen. Hij sprak de taal ook niet, maar werkte met een tolk die Engels sprak. Het lijkt me wel een interessant land door de heel andere cultuur. De muziek die je er bij gekozen hebt is mooi, ik herinner het me weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het lijkt me een heel bijzonder land.
  Fijn nummer!

  BeantwoordenVerwijderen