maandag 27 maart 2023

Te dronken

Was vrijdag al erg laat, omdat er nog iemand aan onderdak geholpen moest worden, uiteraard laat op de dag en ik niet einde werktijd mijn pen wilde neergooien, zonder goed advies aan die client voor het weekend. En daarna nog even met de nieuwe Paus napraten over wat zaken die ook nog geregeld moesten worden. Wat hij goed en ook direct deed en daardoor kon ik verder. Leidinggevende had dat lekker laten liggen. 

Dus besloot een trein later terug te nemen dan normaal. Toch weekend. En toch niemand die op me wacht. Maar ook geen zin om zaken af te raffelen en me te moeten haasten naar het station en als een hijgend hert in de weer propvolle trein te moeten zitten. Even tot rust komen.

Nam ik ook nog eens het boemeltje en ook die had her en der vertraging. En de bus naar de bushalte waar mijn fiets staat, daar stapte ik vrolijk in, maar ik hoorde al snel, zelfs zonder hoorapparaten (die gooide ik in de trein eruit en in mijn tas)), luid geschreeuw. Van dronken en vooral agressieve mannen.

Besloot om dus maar op de volgende bus te wachten. Zo geen zin in agressiviteit. La maar! Zij zaten/stonden/hingen helemaal achterin de verlengde bus en toch had ik er geen zin in. 

Uiteindelijk stapte iedereen uit. En hoorde ik van andere passagiers dat de ene man een wond had met bloed en spetters. Zag wel dat er een lege fles drank vastgehouden werd. Misschien kapot gegaan/gegooid/gevallen daarna.

Anyway. Ook de volgende bus ging later weg want de collega liep naar de chauffeur van bus 1 om hem te assisteren met deze dronken heren. Beveiliging erbij en toen we weg reden kwamen eindelijk de marechaussees erbij.

Toch nog wat meegemaakt. 







1 opmerking:

izerina zei

Gelijk heb je. Wegblijven bij agressie