dinsdag 21 april 2015

Huurverhoging

Kreeg de brief van mijn woningbouwvereniging over de aankomende huurverhoging. En dat viel me reuze mee. Oh ja...heb natuurlijk al een tijdje een ww-uitkering gehad, maar ook periode gehad dat er nog iemand in huis woonde en dat inkomen telde gewoon mee voor de berekeningen (dank u wel oh belastingdienst) Tsja...moet je maar een wat minder vriendelijke ouder zijn en je naar een huis zoekende kinderen het huis uitschoppen :)


Maar goed; de inhoud van deze brief was prettig nieuws. En dat past goed in de begrotingen. Hoef ik me pas volgend jaar weer zorgen te maken.

En wat was het vandaag skitterend weer hier. Stralend blauwe lucht met een net zo stralend zonnetje en daardoor heerlijk gewandeld vandaag.

Thuis een geheel verantwoorde lunch gemaakt; een heel oud recept van wel 35 jaar terug wat ik ooit van een Surinaamse dame kreeg. Heerlijke sardinessalade. Budgetneutraal bijna, maar daarom niet minder smakelijk en goede omega-3 vetten.

Daarna tijd om naar de apotheek te gaan om een nieuwe batch diabetesmedicatie op te halen. Ik ga ervan uit dat dit wellicht de laatste batch is. Over een paar maanden weer controle en dan hoop ik nog steeds goede - normale - glucosewaarden te hebben en met mijn arts te kunnen spreken over het stoppen met de medicatie. Mijn gewicht zakt ook nog steeds en de 10% gewichtsreductie heb ik al een tijdje geleden behaald en nu is het zaak om dit te behouden en ondertussen gewoon door te gaan met verantwoord, gestaag afvallen. Geen idee wat het protocol hieromtrent is, maar ik neem aan dat ik over een bepaalde periode 'goede' waarden moet hebben.

En nog even lekker in de tuin gerommeld. De witte was kon begin van de middag alweer van de droogmolen. Heerlijk. En zo fijn om te genieten van alles wat er gaat bloeien en groeien in dat postzegeltje van me. Ook binnen groeide wat zaadjes tot jonge plantjes en een paar daarvan zitten nu in grotere potjes. Ben benieuwd of vooral de ruccola nu wel lukt. Een paar jaar terug ook gezaaid, maar het werden lange pierlala's maar niet mooie blaadjes zoals ik ze uit de groentewinkel ken.

Vanavond lekker snijbonen uit de wok gegeten. De afwas is gedaan, de salade voor morgen staat al in de koelkast, de Flylady zaken voor vandaag ook gedaan, dus nu 'moet' er niets meer.
7 opmerkingen:

 1. Een goed besteedde dag! En morgen schijnt de zon weer. Pluk de dag, maar bewaar wat voor (over)morgen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, dat is in ieder geval goed nieuws, van die huur.
  Ik heb van meerdere diabetici gehoord die konden stoppen met medicatie nadat ze afgevallen waren, dus wie weet...... gloort er hoop aan de horizon.
  Denk je dat je dat recept van die salade met ons wil delen? 't Lijkt me namelijk wel wat.
  Hier ook 'skitterend' weer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik wil ook graag het recept. Ik ben niet zo gek op vis maar het is zo gezond hé dus eet ik het wel. Sardines doe ik ook wel eens in pastasaus, best lekker.

   Verwijderen
 3. Fijn dat de huurverhoging meevalt, dat scheelt een slok op een borrel.
  Ja heerlijk dat weer he, de was is zo snel droog en wij bruin haha.
  Het zou mooi zijn als je mag stoppen of minderen met de medicijnen, goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wacht nog op de brief van de woningbouwvereniging. Maar het valt mee, dit jaar. Mijn moeder kreeg 2,5% huurverhoging. In iedere geval beter dan vorig jaar!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje er is er een goed bezig hier zeg. Wat knap dat je zoveel tegelijk aanpakt en heerlijk dat t je ook nog eens goed lijkt te bevallen zoals je het doet. liefs. oh heb een paar dagen gelden je mooi blad uitgepakt en meteen in de kamer gezet met t bijpassende servies erop.

  BeantwoordenVerwijderen