zaterdag 18 april 2015

Tijdzwijmel

Dit liedje zong de hele week door mijn hoofd als ik op de klok keek en ik nog urenlang hetzelfde verhaal af moest draaien aan weinig geinteresseerde of zelfs boze, norse of ook onbeschofte klanten.
Het draait in dit werk om heel grote volumes en dan valt er vanzelf een appeltje in de mand. Op 100 belletjes op een dag zal er toch echt wel 1 ja zeggen.

Het erge vind ik nog; ben nog de beste van een aantal dagen achter elkaar geworden qua hits. Ik krijg er niks extra's voor. Het is als pissen in een donkerblauw pak; niemand ziet het maar het voelt lekker warm.

Moet wennen aan het geroezemoes van 35 andere bellers om mij heen met allemaal harde stemmen en die allemaal hetzelfde vertellen als ik. Vooral NIET improviseren, want dat heeft uitgewezen, dan scoor je niet. Dus als een braafkaas het fantasieloze verhaal voorlezen. Mijn achtergrond doet er niet toe; alleen mijn stem, mijn vermogen om mijn eigen denkvermogen uit te schakelen en hoge volumes te halen.

Moet wennen aan dat de eigenaren constant rondlopen, meeluisteren met je gesprekken en je, ondanks dat je wel klanten binnenhaalt, het nog steeds niet goed genoeg doet, want je volgt hun verhaal niet exact. Soms wordt je in het zweetkamertje geroepen en dan hoor je je gesprek en dan geeft men precies aan wat je fout deed.
Wat jammer dat ze weinig didactische achtergrond hebben, want stimuleren doet meer dan afkraken.

Maar ja; ik ben inmiddels wel kampioen in het verwerken van afwijzingen. Na honderden sollicitaties en op alles 'Tot onze spijt" is dit baantje een peulenschil. 99 keer op een dag horen; geen interesse komt heel bekend voor.Gelukkig merk ik dat ik in mijn hoofd nog steeds vrij ben. En weet dat ik werk en dat dit na werktijd ook voorbij en klaar is. Dat ik van de week een paar keer een bushalte eerder uitstapte en daardoor 20 minuten extra looptijd kreeg. En wel 30 cent bespaarde op mijn reiskosten :) Of door een andere bus te nemen per reis 20 cent bespaar. Allemaal peanuts natuurlijk, maar doe ik dat een jaar lang dan is dat toch een leuk bedragje.

En dat ik de hele week in staat ben geweest om gezond te eten, goede lunches mee te nemen naar mijn werk en vooral niet de behoefte te had om te gaan snaaien of heel veel koffie te gaan drinken.
Ook niet extra naar de winkel geweest om troostvoer te halen, dus dat is ook prima.

Mijn software deed raar, Chrome bleef hangen en via Explorer kon ik wel op internet, maar ook dat ging traag. Dus ik heb nadat mijn virusscanner niets gevonden had en ook de adware remover aan de gang is geweest, na zoeken op internet, Chrome eraf gehaald en opnieuw geinstalleerd, nu een andere versie en zo te zien werkt het.

Maar voelt niet fijn een paar dagen niet kunnen schrijven of bijlezen her en der. Of te kunnen solliciteren of rond te zoeken naar een baan die beter bij mij past.
En dan heel even de paniek te voelen dat alles instort. Maar mezelf bij mijn nekvel gepakt en direct gezegd dat ik er nu tijd aan mag besteden, mag treuren en lukt dit niet; hoppa....naar de computerwinkel. En ja...dan kost dit maar geld. Zo zit het leven in elkaar.

Vanmiddag kan mijn dochter haar Bruidsjurk passen en ophalen, dus ondanks dat ik eigenlijk geen geld heb om daar naartoe te reizen, doe ik het toch. Dan eet ik volgende maand wel elke dag soep of zo. Dit soort momenten hoor ik er voor mijn dochter te zijn. (zakdoeken mee!!).
13 opmerkingen:

 1. Nu horen we het ook eens van de andere kant, die van de 'beller'. Ik ben namelijk ook zo iemand die - vriendelijk en netjes, dat wel - direct afkapt door te zeggen dat ik geen belangstelling heb, goedendag! Denk niet dat het mijn houding zal wijzigen (en een beetje student zal het ook niets kunnen schelen, 't is tenslotte maar een bijbaantje) maar ik vind het wel vervelend voor je. Vooral omdat die eigenaren constant lopen rond te spoken.
  Ik hoop echt dat het je binnen afzienbare tijd lukt werk te vinden waaraan je meer plezier beleeft.

  Gelukkig is er je dochter nog, in bruidsjurk...... Een aangename middag gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel plezier met je dochter. Onze dochter is nooit getrouwd, maar ik weet nog hoe belangrijk die tijd voor mijn moeder was.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, de McJobs (uit Naomi Klein's NO LOGO). Geestendodend of slecht betaald werk.
  Gisteren werd ik als postbezorger getrakteerd op de plaatselijke borderliner die aandacht wilde met fictieve klachten (ter herkennen aan dat door hem opgegeven huisnummers niet kloppen, want alleen oneven nummers, dus klagen over bezorging op even nummers klopt in elk geval niet.Maar het is een persoon die geen moment voorbij laat gaan om te zeuren om aandacht.). Het hoort er helaas bij.
  Hopen op betere tijden met betere banen dan maar. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wanneer ik opgebeld wordt vraag ik me telkens af of de mens aan de andere kant die job nu graag doet. Ik wens je snel een nieuwe job toe, want het lijkt me enorm afknottend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Daarom ben ik altijd kordaat maar wel beleefd als ik gebeld word. Die Madonna doet het ook, tenslotte... Maar lijkt me inderdaad een naar baantje, gewoon automatische piloot en gaan, maar bwah, wat een weinig arbeidsvreugde brengt het.
  Geniet maar van je weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes met je baan.
  Een tip die ik ooit kreeg op een bijeenkomst met de titel 'Ja, maar..'
  Als iemand belt vertellen dat je geïnteresseerd bent en dat het zeker ook iets is voor mijn familie. Wat een geweldig aanbod. Vervolgens hoor je dan de beller zijn stem veranderen in blij, blij, blij.
  Dan doe je als volgt. Hallo, hallo, hallo... En zeg je, wat raar, ik hoor niks meer, terwijl je de beller zich uit de naad werkt om je alsnog te bereiken. Vervolgens zeg je, nou, dan hang ik maar op.
  Het is een computer die je belt, ze kunnen je nooit meer voor de tweede keer bellen.

  Ik doe het niet meer, teveel energie. Ik sta in het bel-me-niet-register.
  Fijn dat je af en toe kunt scoren en hou vooral je hoofd leeg. Be happy. Hoop op betere tijden. Je kunt, nu je werkt, een bijbaan zoeken waarmee je in ieder geval je inkomen omhoog jaagt. Mocht je ooit weer in de WW terecht komen, mag je dat extra geld houden. Succes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beetje sadistisch deze manier van doen. We zijn allebei mensen, dus respect ook voor de medewerker lijkt me fijn. Gewoon geen interesse, geen tijd en klaar. Bel me niet register is voor prive adressen.

   Verwijderen
 7. Ook ik sta in het bel-me-niet-register, ook nog anoniem.

  Fijn weekend,

  Groetjes, ria

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel bijzonder om met je dochter samen haar trouwjurk te passen en ophalen. Een once-in-a-lifetime <3
  Heel veel succes met je baan!
  Groetjes Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk op stap met je dochter vergoed vast het geestdodende werk.Wij staan ook in het bel me niet register en hebben ook nog een antwoordapparaat.Klinkt wel onaardig maar op onhandige tijden gebeld worden is ook zo wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit liedje stond op mijn MP3 speler,die tijdens het sporten door mijn oren galmde. Leuk!!
  Ik hoop dat je hebt genoten van het passen van de Bruidsjurk. Er komt dan zoveel emotie los. Om nooit te vergeten. Een mooie herinnering.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat lijkt het me vreselijk om jezelf terug te horen en erop gewezen worden wat je fout doet. Bijna vernederend gewoon, als ik het zo lees. Ik vind het knap dat je het volhoudt.
  Ik heb mooie herinneringen aan het passen van de bruidsjurk samen met mijn moeder. Ik hoop dat het mooi was en lang in herinnering mag blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Veel plezier met je dochter. Ik heb ook een dochter, inmiddels 40 en ze heeft sinds kort een relatie. Geen idee of ze ooit zal trouwen, maar het lijkt me wel heel erg leuk! En die extra wandelingetjes zijn goed voor een mens toch? Dus gewoon eerder die bus uit stappen! Hahaha..

  BeantwoordenVerwijderen