dinsdag 19 april 2016

Imagine

Stel je (me) eens voor dat mijn werkleven loopt zoals ik dat zou willen. Hoe zou dat eruit zien.

Ga eens hardop dromen hierover en ga dan ook eens oprecht kijken hoe je van je tegenwoordige slavendrijver/werkgever af kan komen en weer 'normaal' kan werken of in ieder geval voor normale arbeidsvoorwaarden. Misschien door zelf je werk te creeeren, misschien door nog harder te zoeken naar een bedrijf die toch een 55-jarige in dienst wil nemen, misschien, misschien....

Maar ga aan de gang met dromen!

Want ik durf al geruime tijd niet meer te dromen, te hopen of plannen voor een toekomst te hebben noch te maken. Ik merk dat dit soort werk, maar nog meer dit soort werkomstandigheden me compleet murv hebben gemaakt. Monddood, bang, angstig, klein, talentloos, inspiratieloos, futloos. Maar ik kan me geen vakantie of burnout permitteren, dus eraan toegeven of even een time-out nemen kan niet.

En oh ja...ik betrap me erop dat ik op de vingers van een melaatse hand kan natellen hoe vaak ik hardop heb gelachen de laatste tijd. En da's niet goed. Lachen is goed (sex is nog beter, maar goed dat is een ander hoofdstuk), helend en bevrijdend vaak voor mij. Ik vind mijzelf de laatste tijd veel te serieus en te zwaarmoedig.

Laatst vroeg een collega nog wanneer iemand voor het laatst de slappe lach had, waarop ik antwoordde dat dit was toen ik mijn salarisspecificatie bekeek. Kreeg de rest ook een lachkramp.

Zou dat een beetje schuiven, stand-up comedian??

6 opmerkingen:

 1. Jammer, lachen is inderdaad goed voor een mens.
  Je zal vast wel aan het rondkijken zijn naar ander werk, als je het podium opgaat kom ik ook naar je luisteren!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wanneer je ziek bent, wordt er dan niet betaald?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou al na 2 dagen gillend gek worden van jouw werk.
  Mss moet je dat maar doen ff gillend gek en ontslagen worden, tijdelijk de bijstand in tot je wat menselijker werk met perspectief gevonden hebt.  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het idee dat je niet meer verdient dan de bijstand. En in die laatste situatie kun je nog wat adem halen. Maar het solliciteert makkelijker van baan naar baan, welke baan dan ook. Dus als je het op kunt brengen: maak wat tijd vrij voor solliciteren. Als een dolle. Er worden mensen van 55+ aangenomen hoor, echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeker niet talentloos. Het schrijftalent heb je.

  BeantwoordenVerwijderen