donderdag 28 september 2017

Laat de gordijnen maar dicht-dag

Nuttig:
10 slopen gestreken. Allemaal even recht en even groot opgevouwen. Op het oog.
De was opgeruimd.
De afwas gedaan
De tuin gesnoeid.

Niet nuttig:
Netflixen
Blogs gelezen
Digitaal de krant gelezen
Aan vrienden en familie gedacht, geschreven en nogmaals gedacht. Gepiekerd. Of het wel goed gaat met ze.

Het is vanaf een uurtje of vier al zo donker en somber hier, dat ik als vanzelf me ook donker en somber voel. Wat niet goed prettig is..Wat moeten ze dan wel niet in gebieden waar de zon al rond vieren onder is. Oh ja...daar zijn de aantallen van mensen met depressie het hoogst. En alcoholverslaving.

Wat kan ik doen aan dit gevoel, wat maar een gevoel is, geen werkelijkheid, van onzichtbaarheid en wat-maakt-het-uit en wie maakt het uit.

Een grote kop thee (denk aan zo'n Friends kop!)
Waxinelichtjes alvast aan
Een schaaltje ongezouten noten
Pil van Drion (geintje!). - Dat zou een permanente oplossing zijn voor een tijdelijk probleem zei de acteur Robin Williams ooit.

En weten dat er morgen weer een verse nieuwe dag (DV) is om een beter gevoel te hebben en te houden. Alles gaat voorbij immers.


Foto van Pixabay



5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, morgen een nieuwe dag. Iedereen heeft af en toe zo'n offdag, de kunst is om het jezelf niet kwalijk te nemen maar beseffen dat je ook een hangdag mag hebben. Niets verloren, maar een dag om ook te genieten van kleine genoegens, van luxeluieren, van energie opsparen voor betere dagen. Poot van mij

Anoniem zei

Is heel normaal, iedereen heeft mindere dagen. Goed dat je het voor jezelf gezellig maakt. Vaak buiten zijn, schijnt ook goed te zijn voor je gemoedstoestand. Probeer niet te veel te piekeren, ik heb me vroeger vaak onnodig druk gemaakt om dingen, iets wat achteraf gezien totaal niet nodig was geweest, zonde van de tijd en energie. Ben zacht voor jezelf.

PetraH zei

Goed bezig geweest! Die slopen en was en afwas heb je maar mooi weer gedaan. En de tuin. Wie weet is het dan morgen weer een vrolijker dagje, en dan hoef je die klussen ook al niet meer te doen.

Iris Papilio zei

Leef het leven zoals het komt en leg jezelf niks groots op!
Het voelt een stuk ontspannender en je zou jezelf voor moeten houden dat ook lummelen of onzinnige dingen doen lekker is..
Kop op.. morgen weer een nieuwe dag zoals je zelf al zegt.

Firma Fluitekruid zei

Herkenbaar! Op zulke dagen helpt het mij vaak om ff naar buiten te gaan, ook als het regent, al is het maar heel even. Daar zit ik dan de hele dag tegenaan te hikken, soms ga ik uiteindelijk niet. Met als gevolg een nog lamlendiger gevoel. Als het toch lukt een kleine wandeling te maken, al is het maar om een brief te posten, voelt dat altijd beter. Muziek helpt ook. Overigens vind ik al die dingen die jij onder 'niet nuttig' had staan, evengoed nuttig! Behalve het piekeren natuurlijk. Sterkte, ik hoop dat er snel weer lichtere dagen komen.l