maandag 7 oktober 2013

Schoon

Laptop ter reparatie aangeboden - met enige hindernissen. Zaterdag trof ik iemand die de verzekeringsmaatschappij niet kende en hele verhalen ophield hoe duur eea wel niet ging worden....dus het ding maar weer naar huis meegenomen en eerst eens even nadenken of het de moeite waard is.

Zoonlief emailde dat hij toch niet voor niets premie betaalde en juist deze maand eea wilde opzeggen. Vandaag eerst maar gebeld met verzekeringsmaatschappij. Die gaf aan dat het klopte. Zij verzekeren voor deze computerfirma. Dus vandaag maar weer een ritje naar het centrum en daar trof ik iemand die gewoon deed wat hij moest doen. Hij zocht de info op in de database, gaf aan wat de procedure was, kende de verzekeringsmaatschappij en gaf aan wat de gang van zaken zou zijn. Duurt nog een paar weken op zijn hoogst (met alle verzekeringsuitzoekzaken, anders gewoon een weekje) en dan ben ik weer het baasje.

Wel onrustig en tegelijkertijd niet....Dat constant online kunnen zijn, dat leidt ook wel weer enorm af van...de tuin, mijn breiwerkje (hahaha), gewoon niets doen...

En lastig omdat ik nu even helemaal niets kan voor mijn clubje. Op deze PC zit geen office-software, dus zaken openen en lezen en aanpassen wordt moeilijk. 

Vanochtend had ik een lijst met wat ik vandaag allemaal wilde doen en die is af. Gelukkig keek ik ook nog even online op wat mijn taken voor het U WV zijn deze periode en tot mijn schrik zag ik dat ik iets morgen af moet hebben. Hadden ze het niet goed ingevoerd in het systeem, want in een email van dezelfde firma stond wat heel anders.

Maar ja....aangezien men met een computerprogramma werkt wat alleen nakijkt of je alle taken hebt uitgevoerd, moet dat even worden rechtgezet. Anders loopt alles in de werkelozensoep.

Een van de taken van de Flylady was dat ik mijn vuilnisbak moet uitsoppen. Nou ga ik niet de grote klikko uitsoppen....die is redelijk schoon, want er zit toch weinig in en groente-afval gaat in de groene bak en dat is ook reuze weinig, want ik eet alles op in plaats van weggooien. Maar wel de vuilnisbak in de keuken heerlijk gesopt.

Wat een overgang he....van Account Manager met blitse lease-auto naar Vuilnisbakken-uitsopper!.


Maar het afwerken van een taak, het echt doen van iets,  geeft me gewoon een goed gevoel. Ook een wapperend (nou ja...weinig wapper, er staat bijna geen wind hier vandaag) wasje is fijn. En natuurlijk in de ochtend het rondje Bless the House. Als er nu iemand binnenvalt, kan dat gewoon. Het ruikt fris, alles is opgeruimd, ik hoef geen spullen in kasten, laden en schuurtjes weg te moffelen. Alleen zo jammer dat er hier bijna nooit iemand komt. :) Ik ga de hele tijd naar iedereen toe, maar kennelijk is mijn huis totaal onaantrekkelijk om te bezoeken. Of ligt het in een uithoek? En in mijn zwartste gedachten denk ik altijd dat IK totaal onbelangrijk, onaantrekkelijk, niet meer meedoe met alles ben. Gisteren bedacht ik me dat ik de hele dag niets gezegd had. Ja, tegen mezelf, maar daar is geen lol aan...ik spreek mezelf altijd tegen.

Ik ben een uitstekend luisterend oor, maar ben vergeten dat ik ook graag een keer gehoord wil worden. En vrijdag hoorde (oh....er sprak dus nog wel iemand tegen me) ik iemand zeggen dat ik altijd zo sterk overkom. Zo voelt het soms niet. Wat zou ik soms graag een dom blond gansje willen zijn..maar dit terzijde.

Verder nog een boodschappenlijstje voor mijn dochter afgehandeld. Die moest vroeg werken en had geen tijd voor boodschappen doen. Of ik dat wilde doen. Ach....kom je nog eens ergens. Haar boodschappen waren alleen aan het andere eind van het dorp te verkrijgen. Fietsen maar weer.

Zag wel een aantal molshopen, dus het gaat weer regenen binnenkort. Dat is jammer, want dit is wel ideaal fietsweer. Droog, niet te koud (gewoon de zomerjas nog aan) en weinig wind.

Zo...nu even een kop thee maken en een stukje breien. Kabels...heel leuk om te doen!
4 opmerkingen:

 1. het gratis programma
  Open
  office werkt prima, ook met gewone office documenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het gratis programma
  Open
  office werkt prima, ook met gewone office documenten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede tip, Vlasje. Heb het gedownload en kan nu mijn documenten weer teruglezen en opnieuw opbouwen.
   Dank je!

   Verwijderen
 3. Zeg.. T kan ook zijn dat mensen zich niet op willen dringen. Die wachten tot je zegt: " kom je bakkie doen?" Als iemand dat mij zou vragen, zou ik t gelijk doen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen