vrijdag 18 oktober 2013

Weekend!!

Vandaag allerlei nog af te handelen zaken afgehandeld en wat een heerlijk gevoel geeft dat. Het gaat allemaal niet op het tempo wat ik zou willen omdat er allerlei hobbels te nemen zijn, maar gewoon maar stug doorzetten dan komen we er ook wel. En gaat het niet linksom, dan gaan we gewoon rechtsom.

Dus de hele ochtend op de oude kamer van mijn dochter doorgebracht, want daar staat haar PC en allerlei regelzaken geregeld.

Nog net geen To Do boekje erbij, wat ik op mijn werk altijd had liggen. Gewoon om overzicht te houden. Wat grappig was dat opeens mijn dochter in haar oude kamer stond. Ze had een koffer nodig (die staan hier allemaal nog, die nemen veel plek in dus ach...als ze ze nodig heeft komt ze die wel halen) want ze had een prijs op haar werk gewonnen en gaat volgende week een paar dagen naar R ome.

Wat een mazzelmeisje! Nou...ja...ze heeft er gewoon heel hard voor gewerkt en is een kei in haar werk. Gun het haar van harte.
Mooi toch....dat als je ouder van een kind bent, je door hun blijheid zelf ook blijheid voelt. Wat een zegening.

Tegen een uurtje of één bedacht ik me dat ik toch echt even moest lunchen en maar een lekker schaaltje havermout gemaakt met allerlei bessen uit de diepvries. Daarna nog wat te regelen zaken in het centrum van mijn dorp, dus hoppa....op de fiets en ook die dingen liepen allemaal als de gesmeerde bliksem. Het scheelde natuurlijk dat het droog was, door de regen fietsen is niet echt mijn hobby en dat ik in één winkel precies alles vond wat ik nodig had. Dat scheelt weer naar allerlei andere winkels gaan en in de verleiding komen om eigenlijk meer mee te nemen dan de bedoeling was.

Overal mooie laarzen, leuke winterjassen, warme sjaals, de nodige Sinterklaasmeuk. Het is leuk om te kijken, inspiratie op te doen en te weten dat je je niets tekort voelt gedaan omdat je niets koopt. Want ik voel niet dat ik het nodig heb. En ik zelf die keus maak. Of erger, voel me niet tekort gedaan of compenseer een leegte door te kopen.

Gisteren had ik al een extra grote portie Spelt-pasta gemaakt, hoef ik vandaag niet te koken. Lekker met allerlei verse groente en kruiden. Nu nog even de blogs doorlezen en dan zo direct naar beneden en genieten van het begin van een weekend. Kaarsjes aan en genieten van mijn herfst-uhm-hoe heeet dat...tentoonstellinkje met kastanjes, eikels, en allerlei herfstachtige dingen die ik had en vond. Lekker kneuterig!

Gisteren zag ik heel toevallig, meestal kijk ik niet, SynDROOM. Het zal wel geen toeval zijn maar daarin was een jongen met een handicap die al zijn hele leven droomde om piloot te worden, maar zo zei hij zelf, zijn ogen stonden verkeerd en ook kon hij niet zo heel goed leren dus wist hij al jong dat zijn droom nooit uit zou komen. Dat was wel even een brok in de keel, wat zeg ik....de polder stroomde alweer bijna over....ik weet hoe moeilijk de weg voor mijn eigen zoon is geweest om zijn droom uit te laten komen en die is uitgekomen en dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat je Als je maar wilt, alles kunt worden wat je in je hoofd hebt. Soms zijn de beperkingen te onoverkomelijk.


Het was mooi te zien hoeveel zelfinzicht deze jongen had en nog mooier hoe blij en moedig hij in het leven staat. Daar kan ik nog veel van leren.

Ik herinner me op vrijdagmiddag dat iedereen op kantoor blij verzuchtte dat het eindelijk Weekend was. Dan was het tijd Voor Leuke Dingen. En dat werd dan ook meestal breed uitgemeten.
Nou heb ik en had ik meestal niet zoveel te melden qua leukheid en sommige zaken...tsja...die vond net iets te privé om te gaan melden (sex met een geweldige leuke man) dus denk ik dat ik qua Feestboekwaardigheid tamelijk laag uitkwam.

Maar kan mij het wat schelen. Mijn tevreden gevoel is echt. Mijn blijheid over een bijna afgebreide spencer van Zeemangaren van totaal wel 3 euro is oprecht en de kneuterigheid en warmte die ik voel als ik mijn waxinelichtjes aan heb en weet dat ik vanavond weer enorm kan genieten van een aflevering van Miranda...

Dus: WEEKEND!


3 opmerkingen:

 1. Haha gewoon op FB zetten dat je sex met een leuke man hebt gehad hoor, ieder lult toch maar een end heen . Koefnoen heeft daar zo een leuke parodie op. Oh wat zijn we gelukkig met ze alle en wat is t leven leuk. Ja ik kon er gewoon niet meer tegen maar erger vond ik t feit dat ze nare dingen plaatsen uit de krant of dat er bijvoorbeeld weer een meisje van 13 spoorloos is enz. Mensen zijn dol op de ellende van een ander . Nou ja let maar niet op mij. Lijd aan slapeloosheid en wil eignelijk naar bed maar wat moet je daar als je toch niet kan slapen. Toch heb ik een goed humeur hoor. lieve groetjes en fijn weekend. Ps. de zoon van een vriendin is piloot maar die woont in Indonesie, kon hier geen werk krijgen en daar hoor ik geen leuke verhalen van dus gelukkig heeft jouw zoon geboft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een beetje zoals ik m'n weekend beleef dus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn he als je kinderen hun weg hebben gevonden. Onze jongste is de deur al uit en werkt op een zorgboerderij. Vorige week krijg hij promotie inclusief loonsverhoging, maar het mooiste is dat hij het zo naar zijn zin heeft daar. Daar ben ik dan apetrots op!
  Heerlijk als je kunt genieten van kleine dingen, doen wij ook, haardje aan, kaarsjes aan, spelletje doen. Laat ze allemaal maar "leuk"doen op feestboek, wij weten wel beter!!

  BeantwoordenVerwijderen