donderdag 3 oktober 2013

Vragen en antwoorden

Wat grappig....Avonturijn heeft me genomineerd voor een award!

En een aantal vragen voorgelegd.

Maar eens met de billen bloot dus:

1. Wat is je guilty pleasure op muziekgebied ? 

Alle Salsa muziek, maar dat is niet echt een guilty pleasure, want gewoon fijne muziek. Verder heb ik een brede smaak en kan ook erg genieten van hedendaagse top 40 muziek. Jantje Smit en consorten heb ik niet veel mee. Oh ja....nu weet ik het...de muziek van The Sound of Music, dat is een guilty pleasure. Uberhaupt die hele musical. Heeeeel guilty! Vooral als je dochter een enorme hekel heeft aan alles wat musical heet. En musical nu zo trendy is. En ik eigenlijk heel graag naar die musical van Sister Act zou willen.

2.Welk boek heeft het meeste indruk op je gemaakt ?

Een boek wat ik recent las: Ghana must Go van Taiye Selasi.

3. Wie of wat is je grootste inspiratie ? 

Dat varieert.De ene keer een schrijver, een filosoof, of een buurvrouw om de hoek. Eigenlijk inspireert het leven zelf me. Of weten dat het leven eindig is en je maar één keer meedraait. Misschien is dan de dood wel de inspiratie.


4. Wat is je grootste trots in het leven ?

Cliché natuurlijk, maar wat ben ik trots op die twee kinderen van mij. Dat ze zo leuk zijn en zo aardig, sociaal en - maar dat zegt bijna elke moeder (behalve een schoonzus, die zegt gewoon waar haar dochtertje bij is dat ze niet zo mooi is - de trut!) de mooiste kinderen van de wereld.  
En de liefste hahah.... En wat ben ik trots op hoe ze in het leven staan, ondanks alle hobbels en bobbels die ze zijn tegengekomen in hun opvoeding. Dat ze veel krachtiger en doorzetteriger zijn dan ik, veel sportiever, grappiger, gewoon alles wat ik had willen zijn op die leeftijd. Met een hele club vrienden, ze zijn populair, geliefd, graag gezien. Man....kan soms niet geloven dat het mijn eigen kinderen zijn. Zo geweldig vind ik ze!

5.Op welk zelfgemaakt item ben je het meest trots ?

Mijn surinaamse pindasoep of misschien mijn schilderij van een mandje met eieren.   Ik zou bijna schrijven mijn kinderen, maar dat komt meer omdat veel mensen me vroegen of ze geadopteerd zijn en mijn antwoord dan altijd was: nee...zelfgemaakt! :)
6. Is er iets wat je al heel lang wilt doen, maar er nog altijd niet van is gekomen ?
Stand-up comedian.

7.Waarvan geniet jij het meest ?
Een vers opgemaakt bed, met schone frisgewassen lakens die die dag lekker buiten hebben gewapperd. 

8. Kies zelf een guilty pleasure die je met ons wilt delen.

In een huishoudelijke winkel/afdeling alle kookwekkers altijd op 3 minuten zetten.

9. Van welk seizoen hou je het meest ?

Ik denk de lente, met zijn zachtgroene blaadjes, de ontluikende knoppen aan de bomen, de grasvelden die zo intens groen worden dat het pijn doet aan je ogen. De langere dagen, de vogels die weer gaan fluiten, de eerste keer zonder jas naar buiten, de bloesem aan de vruchtbomen.

10.Hou je het meest van de ochtend, de middag of de avond ?

De avond. In de zomer lang buiten zitten en naar de sterren staren. In de winter de kaarsen aan en lekker knus met een dekentje op de bank jezelf warm houden.

11. Wat is je lievelingskostje ?

Momenteel een wokschotel van aubergine, courgette, paprika, tomaat en stukjes gekruide tofu. Afmaken met wat philidelphia roomkaas.


1 opmerking:

  1. Wat leuk !! Echt ontroerend om te lezen wat je grootste inspiratie is, kreeg even kippenvel. Dank je wel, liefs Margreet

    BeantwoordenVerwijderen