zaterdag 4 april 2015

Denk aan je zwijmel

Begin jaren negentig werd deze vaak gedraaid en op tv getoond. Ik snapte de clip niet helemaal, maar de tekst en de muziek daar kon ik wel wat mee.

Alweer draaide het om het missen van de man in mijn leven, die er vaak meer niet dan wel was. Dus altijd als ik deze terug hoor dan voel ik mijn eenzaamheid, mijn onbegrepenheid en het totaal niet kunnen delen van deze gevoelens met mijn familie of vrienden. Die al jaren langs de zijlijn stonden te wachten op het kunnen doen van het I told you so-dansje. En me keer op keer vertelden dat zij wel wisten wat ze zouden doen in mijn geval.






Deze week had mijn gezin een bijzondere ervaring in hoe we er voor elkaar zijn als het echt nodig is. En we elkaar niet laten vallen ook al zijn we niet zo goed in het hardop zeggen dat we van elkaar houden en dat wat we doen of gaan doen invloed heeft op ons en op hoe we ons voelen.

En wat bijzonder vond ik het dat ik de vader van mijn kinderen tegen mijn dochter hoorde zeggen dat ze belangrijk is voor hem en hij van haar houdt. Totaal niet in zijn cultuur passend, maar toch zei hij het. Op een moment dat ze het nodig had om dit te horen. 


13 opmerkingen:

Anoniem zei

"Fijne" vrienden en familie. Ze hadden je beter kunnen steunen. Het nummer klinkt wel lekker swingend.

Petr@ zei

Heerlijk nummer, ik kan het nog (bijna) helemaal meezingen!
Fijn dat het je gezin zo goed gaat, wij zeggen meestal I love you, net alsof dat makkelijker zegt dan ik hou van je, gek he?
Liefs Petr@

Ria zei

Prachtig voor je dochter en een enorme steun in haar rug denk ik.

Fijne Paasdagen,

groetjes, Ria

Anoniem zei

Mooi! Ik kende dit niet, maar heb lekker zitten swingen.

Unknown zei

tja.... familie.... je hebt ze niet voor het uitzoeken...

Wat een mooi moment en nog mooier dat jij daar getuige van mocht zijn!

Fijn pasen.

Trees zei

Mooi, en een fijn nummer ook! Heerlijk!

Joanne zei

Heerlijk swingend nummer. Heel bekend. Ik heb genoten!
Wat fijn voor je dochter om zulke woorden te woorden op het juiste moment.

Liefs Frederique

Joanne zei

Moet natuurlijk zijn: om zulke woorden te horen.....

Anoniem zei

Soms, bij het ouder worden, komt het verstand, bij sommigen nooit, maar over jezelf heb je wel zeggenschap. Fijne dagen!

Dwarsbongel zei

De muziek swingt lekker. Maar het leven gaat niet altijd zoals je verwachtte, en mensen kunnen je blijven verrassen, in negatieve en in positieve zin...

Bibje zei

Vreselijk nummer, hoe swingend het ook is.....
herkenbaar trouwens, die relatieperikelen. Helaas keken ook mijn ouders aan de zijlijn toe, niet wachtende op het I told you so dansje maar eerder lijdzaam.
Ik heb daar een ander liedje bij(out of reach-Gabrielle) die eigenlijk hetzelfde aangeeft als wat jij hier beschrijft.
ben blij dat het voorbij is :)
Blij ook dat vaders uiteindelijk ook ouder en wijzer worden.
Jullie komen er wel. X

Start Business in Delhi zei

That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

Mobile App Developers zei

I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.