maandag 12 oktober 2015

Dagelijkse kijk-Kost

Meestal neem ik het pleazante programma op den Belg op. Kan ik kijken als ik thuis ben, of wanneer ik tijd heb. Altijd weer fijne inspiratie.

Nu nog meer, want hij neemt het vanuit een andere locatie op en ik vind het fascinerend te zien hoe bijna iedere uitzending mensen op straat langs het pand lopen - te zien door de grote ramen in de dubbele deur - en dan weer teruglopen en door het raam gaan staan kijken. Of wijzen. Of als kleine kinderen met hun hand op het raam kijken om het nog beter te kunnen zien. Of zwaaien.

Geweldig!


Of om met Jeroen te spreken: Zalig he. Dat heerlijke gedrag van mensen. 

Gisteren kwamen beide kinderen onverwachts, maar wel samen afgesproken (nog leuker!), langs met hun partners. De een had taart bij zich, de ander kadootjes en het was zo leuk om verrast te worden door die lieverds. Was het toch nog gezellig en voelde ik me gezien.

Wel apart dat een zus van mij haar jaarlijkse telefoontje pleegde en het zo jammer vond dat we niet zo spontaan waren en zomaar bij elkaar langs kwamen. Ik was niet in de stemming om haar vooral nu eens een spiegel voor te houden, want zij doet naar mij toe nooit iets spontaans, terwijl er in haar gezin op een gegeven moment 4 auto's waren en bij mij nul. Alsof zij niet begrijpt dat reizen voor mij niet zomaar spontaan kan, want of te weinig saldo, of ik moet een stukse reizen met bus, trein en bus. Dus doe je dat minder spontaan dan de auto pakken die toch al voor de deur staat. Of die andere auto, of nog een auto. 

Maar net als die man in die film dacht ik: Geen zin in uitleg geven en dan weer tot volgende jaar oktober wachten op een 'spontaan' telefoontje. 

Wel op blijven letten dat wat ik anderen verwijt, ik zelf ook niet doe of blijf doen. Anyways...vandaag voor het eerst de kachel aangedaan. Het was maar 17 graden in de huiskamer en dat is een beetje fris. Dus de kachel op 18. Net goed. Wel lekker de was buiten kunnen drogen vandaag, want had een dagje vrij genomen. En niks gedaan vandaag dan een beetje aankeutelen. 

En nu lekker verder breien aan een leuk babytruitje voor een vriendin van mijn dochter. Zo leuk om te doen.

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk dat de kinderen er waren. Ik ben ook altijd zo blij als ze er zijn. Vooral de oudste want die woont al een paar jaar samen met haar vriend. De jongste is nog regelmatig thuis. Maar allemaal bij elkaar is altijd super. En dan nog verwend worden is helemaal leuk. Wij kijken ook graag naar de Belg. Leuk dat je aan het breien bent. In mijn quilt groepje wordt nu ook heel veel gehaakt door een aantal mensen. Er zijn zoveel leuke patroontjes voor allerlei handwerkjes te vinden. Ook echt iets voor dit weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook groot fan van Jeroen! De recepten zijn meestal goed te doen en die humor van hem, geweldig.
    Gezellig zo'n jaarlijks telefoontje van je zus, maar als ze maar eens per jaar belt is dat toch wel een teken dat het daar maar bij blijft.
    Voor handwerken heb ik niet veel geduld helaas

    BeantwoordenVerwijderen