zaterdag 17 oktober 2015

Doorgaan zwijmel

Wat een heerlijke film vond ik Jewel of the Nile uit de jaren 80. Een film waarin veel actie was, romantiek en humor. Een beetje a la screwball comedy uit de jaren 40.

En dan ook nog deze heerlijke titelmuziek en het leuke filmpje erbij. Zit ik zo weer terug in die tijd.
Waarin grote oorbellen (clips!! au) in de mode waren, permanent in je haar om krullen te suggereren (meestal uitgegroeide kroeskop).


Maar de boodschap van Billy Ocean's lied is dat wanneer het moeilijk is in het leven, het juist een uitdaging voor je is om dan toch door te gaan en opties te blijven zien. Je eigen juweel dus. Je hebt het in je die kracht. Een diamant ontstaat immers alleen onder grote druk.

Gisterenavond uit mijn werk direct maar door naar de kapper gegaan. Het was van dat miezerweer en ik had meer zin om met een dik vest op de bank te zitten breien na een hele dag hetzelfde te hebben gezegd achter elkaar, maar ik wist dat die paar uurtjes wachten me in de loop van de week meer opleveren (lekker haar weer) dan voor de snelle bevrediging te kiezen. En het was nog gezellig ook. En ook weer grappig om een man tegen een vrouw van mijn leeftijd (echt!!) die wat moeizaam uit haar stoel kwam te horen zeggen dat gebrek kennelijk met de jaren komt. En zij haar kruk pakte en zei: Inderdaad meneer.
Kon je me opvegen!

Mijn haar iets anders laten knippen. Ook wel weer eens leuk om te varieren. Niet in het oude vertrouwde blijven hangen. Maar niet kort hoor. Ik vind het nu prettig om als ik aan het sporten ben of in de tuin werk, mijn haar te kunnen opsteken. Of gewoon zo maar als ik er zin in heb. Omdat het kan.

En ook prettig om vanochtend wakker te worden, lekker de witte was in de machine te stoppen en te genieten van feit dat dat zomaar kan. Dat ik keuzes kan maken.

Zo nog een lekker kopje koffie en dan even de oude kranten in de papierbak gooien en wat boodschappen halen. Ook dat kan. Oh ja...en genieten van wel 2 gratis kranten op de mat. Gewoon slim surfen op het web.

Kachel (nog) niet aan overdag, maar pas in de avond. Dus gewoon een wat dikker vest aan. Wil niet verrast worden door een hoge energierekening, dus zolang het nog kan, hou ik de temperatuur laag. Kijk...dat is dan een voordeel van buiten de deur werken. Hoeft de hele dag de kachel niet aan.
10 opmerkingen:

 1. Een heerlijke muziekkeus vandaag. Wat hebben Albert en ik daar vaak op gedanst in de discotheek als de beide zoons bij opa en oma logeerden. Straks even met dit nummer het stof uit de boxen blazen. De buren zijn toch naar de markt.
  Grtz Mara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor je zalige zwijmel. Je bent een stoere madam!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige zwijmel, altijd mooi gevonden, fijn weer eens te horen.

  Dapper hoor..... hieer is de kachel wel aan, hou ik ook zo

  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om dit liedjes weer eens te horen (en te zien).
  Lekker meegalmen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lekker pittig muziekje, je danst vast heerlijk vlot op dit deuntje (glimlach)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn voetjes kunnen het niet laten mee te tappen en mijn lijf wiebelt mee op de stoel.
  mooi muziekje.

  Lieve groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh heerlijk dit muziekie!
  Haha, die oorbellen met clips! Mij deden ze soms zoveel pijn dat ik gewoon zei als ik ergens was, jullie hebben ze gezien hè mensen, en dan deed ik ze gewoon uit ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O, die muziek...
  Ik zie me weer staan op het schoolfeest...
  'Onderbouwfeest' in de 'Kleine Aula'.
  Inclusief de handgebaartjes bij "I''ll climb any mountain".
  Leuk om terug te zien.
  Ook de acteurs in het achtergrondkoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ohhhh.... ik heb genoten. Heerlijke muziek. En die film? Echt fantastisch. Ik heb hem vaak gezien.

  Liefs frederique

  BeantwoordenVerwijderen