zaterdag 10 oktober 2015

Malle Zwijmel

Omdat ik in de stad van de mevrouw uit dit liedje werk, zoonlief er woont, het me een fijne stad lijkt om te wonen en omdat in het jaar waarin deze song uitkwam ik de zanger nog herkende uit "Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer" en als tiener - wie niet in die tijd - een beetje verliefd was op hem. Was ik maar Lidwientje Walg hahah (of Loeki Knol). Heerlijke serie met van die lekkere fantasienamen en mooie kostuums. Toen al dol op kostuumhistorie.


En van de week nog heel gezellig met een stel vrienden urenlang op een terras in de buurt waar die Malle Babbe toen waarschijnlijk haar werkplek had, gezeten, heel onduurzaam onder de terrasverwarming. Maar genoten van de stad, het terras en mijn vrienden.  Even beseffen dat ik moet blijven kijken naar alle goede dingen. En dat het er zo veel zijn; Ik hoef niet op een gammel bootje ergens heen, mag geloven wat ik wil, heb genoeg te eten om nog een flinke dame te zijn en heb de luxe om op zaterdagochtend even te mijmeren over de jaren 70.

Enfin; nadat  Rob de weg naar Hamelen had gevonden, ging hij meer Nederlands zingen en dit soort liedjes.


Als hij zong over Lekkere Kont dan moest de tv van mijn Oma direct uit. Schande! En die verwijzingen naar op zondag keurig in de kerk zitten, maar de kat in het donker knijpen waren helemaal not done natuurlijk. Er was geen kat en wij knepen natuurlijk ook nooit!

Ik neem nog een kop koffie; bulletkoffie helemaal a la hipster (Gewoon filterkoffie en dan een klontje roomboter er met de staafmixer doorheen mixen = romig laagje).
12 opmerkingen:

 1. Heerlijk om weer eens te horen. De serie herinner ik me ook nog goed. Nostalgie. Dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik keek graag naar de serie. Echte nostalgie. En Malle Babbe blijft een heerlijk nummer.

  Liefs frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewweldigggg en ja ook ik heb toen wel eens gewenst Lidwientje te zijn *glimlach* ...zo wegdromen in een verhaal.... uit de realiteit weg willen.... wil iedereen wel eens. niks mis mee.

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die Rob de Nijs en zijn 'schunnige' teksten..
  Leuk om weer een keer te horen..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben geboren in 1970 en was nog klein toen Hamelen op televisie kwam, maar ik was er dol op. Ik kreeg van sinterklaas een bandje van de liedjes en die draaide ik de hele dag. Later bestelde ik de cd van alle liedjes en sommige liedjes luister ik nog met enige regelmaat. Ik was fan van Rob de Nijs en kende als kleuter Malle Babbe helemaal uit mijn hoofd. Ik song het graag even voor. Wist ik veel wat ik song. Ik ben heel lang fan gebleven, ging een aantal keer naar carre om een optreden te zien, tot uiteindelijk in de late pubertijd vriendjes en andere muziek dit naar de achtergrond verdrongen. Ik luister nog graag naar het oudere werk, de eerste lp's die ik op cd heb. Het blijft een geweldige zanger.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lang geleden dat ik dit liedje hoorde. Wat leuk .Dat woordje "lekkere kont"dat was wat bij de ouderen, met de hand voor de mond en bij herhaling ....zet dat ding uit.

  Fijn weekend,
  groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O ja heel leuk liedje!
  Het lied "zondag" was helemaal uit den boze, die ken je ook wel denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hamelen herinner ik me ook nog, ofschoon we laat TV kregen.
  Malle Babbe was natuurlijk weer een meesterlijke tekst van Lennaert Nijgh met muziek van Boudewijn de Groot.
  "Het fatsoen" stond, vooral in confessionele kringen, nog hoog in het vaandel, en de ontkenning van misstanden werkt nu nog door, vooral in Roomse kringen.
  Ik heb nog even gezocht naar info over "de echte Malle Babbe", en dan kom je stap voor stap toch weer onverwachte dingen tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. iiieeeeeuw drop anijs....dat zeiden wij thuis altijd. Ondanks dat zijn liedje luidkeels meegezongen werden hoor, maar dat was radio, dan hoefde je hem niet te zien.
  Hamelen was hamelen, daar hadden we dat niet in de gaten. Dat was spannend, mysterieus, gaaf....ik heb jaren later de cd's van de nog overgebleven afleveringen gekocht. Die nitwits van de studio in Hilversum hadden het meeste weggesmeten, de sukkels.
  Maar ja, mijn kids vonden het stom, snap jij dat nou? Het was suf en langzaam en...nou ja...ze deden liever Bassie en Adriaan. ZUCHT
  Alhoewel ikmoet zeggen dat toen ik er zelf voor ging zitten ik ook wel een beetje teleurgesteld was hoor. De magie was helemaal verdwenen
  ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van Hamelen kan ik me niet meer zoveel herinneren.
  En ik herinner me dat ik nogal schrok van de tekst van Malle Babbe...
  Is niet mijn favoriet, geef mij maar het liedje 'Trees' dat hij ook zong en natuurlijk 'ritme van de regen', daar zwijmel ik nog steeds bij.
  Maar wel leuk om weer eens te horen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Rob de Nijs onlosmakelijk verbonden met ons muzikale leven. Het begon met de regen die zachtjes tegen het zolderraam tikte. Deze zongen we vaak mee als we in de kroeg waren. Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, daar zijn onze zoons mee opgegroeid. Voor foto's Feria de Fuengirola klik hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bullet Coffee... nog nooit van gehoord.
  Is het voor het lekker? Of is het voor het gezond?

  BeantwoordenVerwijderen