donderdag 29 oktober 2015

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand?

Van de week zat ik in de trein - had een tijd terug een aanbieding van de NS gehad; goedkoop kaartje en alweer bijna vergeten DAT ik die had - en bedacht waar ik eens naar toe zou treinen.

Had slecht geslapen en wa,wa, waanzinnig gedroomd, dus niet zo in de mood om alles uit dat kaartje te halen. Dat hoeft ook niet vond ik zelf en zo kwam ik in het midden van het land uit. Heerlijke stad blijft het.

Leuke winkeltjes, heerlijke grachten en fijn om nu eens in de tuin te lopen van de Domkerk die mijn Opa ooit getekend heeft.


Doordat ik een app van een groot warenhuis op mijn telefoon heb, kreeg ik de melding dat ik korting kreeg omdat ik in de buurt liep, dus heerlijke gratis koffie en een gezonde salade van allerlei gegrilde groenten genomen.

Nadat ik wel genoeg gezien had en een beetje moe was, richting huiswaarts, maar toch nog maar een stukje extra getreind en daardoor nog bij een groot Zweeds warenhuis uitgekomen. Ook daar was de koffie gratis. Nou...heel fijn met mijn budget.

Niks gekocht...alleen maar even overal gekeken en zo kneuterig ben ik dat ik geniet van die ingerichte kamertjes..raar he. En gewoon kijk naar kleurencombinaties en hoe zou ik dat thuis kunnen toepassen. Met wat ik nog heb.

En hoppa...gooi er ook nog maar een gratis kop thee tegenaan. Kan niet op vandaag.

Lekker naar huis met de trein en daarna met de bus en ook dat was al betaald, want busabonnement en daarna heerlijk met de voeten in een gratis voetenbadje.

Dat was een fijn dagje. Niemand gesproken of iets kunnen delen van de mooie dingen.  Maar wel veel gezien en ook weer leuk hoe mensen zich in de trein gedragen. Of op het station.

En hoewel ik door enige stress en een rotdroom me niet zo fijn voelde, toch gegaan en me telkens ingeprent dat ik niks hoef, maar heel veel mag vandaag.  En vooral goed kijken. En ook weten dat niet alles is wat het lijkt.

Dus toen ik langs de rij spiegels liep in de Ikea en in eerste instantie direct dacht; Jeeee...wat dik nog.. maar even terug gelopen en in die spiegels gekeken en gezegd: he....lekker ding!Kijk...die man met de rug...die dat ooit zei en me kennelijk zo leuk vond maar niks meer heeft laten horen, dus hoe lekker vond hij me dan?? dat doet me toch meer dan ik dacht. ..Dus moet ik echt mijzelf meer kietelen en dan maar zelf zeggen dat ik er mag zijn. Niet met opgetrokken schouders en mismoedig door de winkelstraten schleppen.

Blijf kijken naar wat er nog wel kan en dat is telkens weer meer dan ik zelf denk.5 opmerkingen:

  1. Goed dat je toch op stap bent gegaan want het werd toch een leuke dag zo te lezen!
    Ik ben 1x in dat Zweedse warenhuis geweest maar aan mij is het niet besteed, ik vind het daar vreselijk haha.
    Zo'n spiegel die complimentjes geeft is wel leuk natuurlijk ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mannen zeggen alles om je in bed te krijgen? Klinkt mss niet zo leuk maar is wel vaak zoals het is helaas...

    BeantwoordenVerwijderen