dinsdag 2 augustus 2016

Stap op de trein, Hein!

Niet mislukt; maar de start van een leerproces

Dat klinkt toch anders en veel positiever dan poging om te veranderen alweer mislukt.

Hoorde deze zin bij een lezing van een arts, die heel begaan is met het omkeren van het Diabetesproces. Juist door goede voeding is er nog veel mogelijk. Niet alleen val je af door het minder eten van suiker (niet dat je de hele suikerpot opeet, maar meer zaken waarin suiker verwerkt is, of waarin het lichaam suiker herkent), ook herstellen functies in je lichaam of stabiliseren.

Dat bewustwordingsproces kan in fase gaan. Dat je in een eerste poging alles prima toepast en dan toch weer terugvalt. Als je dan weer instapt in de trein die Verandering heet, ben je niet mislukt, maar heb je geleerd van het waarom.

En kom je ooit nog eens uit op het Station "Verbeterd".

Eerst maar eens mijn geestelijke OV-Chip opladen dus, anders kan ik niet reizen. Dat deed ik vanochtend door ondanks een miezerregentje, toch te gaan lopen. En ondanks mijn bleh....ik wil in bed blijven liggen, veilig onder mijn zomerlakentje, toch opstaan en klaarstaan om toch dat eind te gaan lopen met man met hond. En hond is altijd vrolijk en nieuwsgierig. Of het nou regent, hagelt, sneeuwt...er is altijd wel iets op even achteraan te lopen, aan te ruiken of te snuffelen.

Man met hond ziet altijd veel. Zo zag hij een piepklein kikkertje in het natte gras. Zo schattig. Ik ben al blij dat ik de paardendrollen op tijd zie.

Always looking for shit zeg maar.

Hierbij roep ik augustus uit als treinmaand; want waar zouden we zijn zonder de Trein?5 opmerkingen:

 1. In de auto!

  Leuk hè met hond altijd blij mee te mogen.
  Onze hond is gewend naast de auto te rennen, op een lang overzichtelijk stuk laat ik haar heerlijk de energie eruit lopen. Soms wil ze helemaal de auto nog niet in als we aan het einde zijn.

  Goed dat je de terugweg naar je goede levensstijl weer hebt gevonden qua eten, ls ik het goed lees. Het is gewoon lastig altijd op te letten wat wel en niet goed is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grijnszz (om de hond). Zo kom je nooit aan je tienduizend stappen.
   Merel

   Verwijderen
 2. Ik misluk niet, maar zoek manieren hoe het beter kan! Das inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb veel van mijn fouten geleerd. Ik denk dat ik er nog maar een paar ga maken...

  Kwam ik tegen op face boek :-)

  BeantwoordenVerwijderen