zaterdag 13 augustus 2016

Waanzinnige zwijmel

Na alweer een aantal fikse lessen in nederigheid ben ik gaan zoeken naar iets wat hier qua zwijmel erbij past, maar wel met een vleugje humor.Dus op mijn werk maar mezelf eens bekeken door de ogen van een ander. Ben niet slimmer of beter dan wie er werkt. Alles wat ik in het verleden was op de werkvloer, doet er niet meer toe. Dat was toen en nu is een andere tijd, waarin ervaring, levenservaring geen toegevoegde waarde meer heeft.

Ik doe dit werk omdat ik het belangrijk vind mijn eigen broek op te kunnen houden. Dus probeer er dan ook het beste van te maken, ook al klaag ik vaak en regelmatig dat het veel stress geeft. Tot kramp in mijn benen aan toe. En ben ik blij dat ik nog geen dag ziek ben geweest, want die krijg ik niet doorbetaald.

En slimmer dan de rest ben ik al helemaal niet. Toch vond ik het uitermate sneu dat een nieuwe collega helemaal afgebrand werd omdat hij zich niet aan het script hield (volgens de baas dan, die alles afluistert, beluisterd en analyseert). Terwijl hij een goede stem heeft, klanten regelmatig over de streep kan trekken, alleen juist die dag niet toen de baas jeuk aan zijn ballen had. Dus moest hij het bezuren. En heb ik de collega aan het einde van de werkdag verteld dat dit het sneue gedrag van baaslief is. Hij denkt dat wij beter presteren als hij regelmatig de zweep erover knalt. Even erin wrijven dat je niks kan, als je je niet aan zijn scriptje houdt. Je succes eindigt bij de voordeur en de volgende dag begin je weer met de teller op nul.

Het is een spel van vernedering en kennelijk hoort dit bij deze sector, want de collega vertelde dat bij zijn vorige werk dit tot huilens aan toe gebeurde. Erg toch, dat je werk je aan het huilen krijgt omdat je je target niet haalt.


Ben verre van een vrolijk en luchtig mens af momenteel en dat zoek ik juist. Zat in mijn hoofd al bij een andere baan, maar die is het niet geworden, net als vorige keer. Net als vorige keer, net als vorige keer en net als vorige keer ( x 200).

Dus misschien moet ik wel iets heel anders gaan doen, want kennelijk pas ik de wet van de waanzin toe: Telkens hetzelfde doen en dan toch denken dat er iets anders gebeurt. Oh....daar denkt een callcenter anders over. Dat is pas waanzin!

13 opmerkingen:

 1. je zelfinzicht is goed in orde hoor. De wereld deugt soms gewoon niet, althans de wereld van sommige mensen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na de eerste tonen die uit mijn speaker knalden, heb ik het volume maar even teruggeschroefd. ;-)
  Wat moet het vreselijk zijn om onder zo'n baas te werken. Ik gun je nog zoveel leukere banen. Helaas kan ik er niets aan veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik persoonlijk word als gebelde het blijst van mensen die wel van het script afwijken… Jammer dat je een potentaat als baas hebt… Sneue tiepetjes zijn dat altijd..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die baas is waardeloos en je kunt beter met een uitkering thuis zitten dan voor zo iemand te moeten werken.
  Lieve groet, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die baas moet nodig op bijscholing. Weet hij echt niet dat je met stroop meer mieren (of waren het andere dieren) vangt dan met azijn.

  Complimenten geven en een pluim levert hem toch echt meer op dan afzijken.

  Ik hoop vurig dat je snel wat anders vindt en hem dit naar zijn hoofd kan slingeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe meer complimentjes hoe gemotiveerder iemand wordt. Misschien zelfs in een callcentre. Die baas moet gewoon terug naar school. Ik hoop dat je de mogelijkheid ooit krijgt het hem te vertellen als je iets anders hebt gevonden.. Break free, ik snap het!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Och wat naar allemaal, het spijt me ook enorm voor jou.
  Ik weet wat je bedoelt, ik heb een tijdje bij een internetprovider gewerkt (een heel bekende wiens naam ik niet zal noemen maar met een z begint) waar het er net zo aan toe ging.
  Toen ik vervolgens een opdracht kreeg waar ik me echt niet in kon vinden heb ik geweigerd. Ik wist dat daarop ontslag zou volgen maar ik was mijn leidinggevende een slag voor door te zeggen, je hoeft me niet ontslaan, ik ben weg, je zoekt het maar uit.
  Alle motivaties om geld te verdienen ten spijt, mijn geweten weegt net ietsjes zwaarder.
  Ik vond diezelfde week ander werk met minder betaling in pegels maar wel een tig-keer-vermenigvuldiging in voldoening, en dat is pas echt onbetaalbaar.

  Ik wens je veel toi toi toi en wijsheid toe maar bovenal rust in je hoofd zodat er weer ruimte komt voor het plezier, het genieten en het tevreden zijn met wat is en kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hoop dat je gauw een leukere baan vindt of een leuker call center! Momenteel krijg je alleen nog maar dit soort werk aangeboden als je over de 50 bent,maakt niet uit wat je ervoor deed..
  Mijn man werkt sinds 2 weken voor een call center voor goede doelen ( na 30 jaar buitendienst verkoper)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die baas is een bewijs voor de stelling dat veel managers psychopaten zijn, zoals ik meerdere keren gelezen heb...
  Een mooi contrast in muziek! Uit de Undertones kwam Feargal Sharky voort, die solo prachtige dingen gedaan heeft. En Freddy, die is er definitief tussenuit gebroken. Wacht daar nog maar even mee...! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt mensen en potloden, zei mijn moeder, en't schrijft allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen