dinsdag 22 mei 2018

Privacywet AVG Ole Ole Ole

Door her en der de kunst af te kijken, kan ik mijn pagina Privacywet AVG nu ook vullen en wel met onderstaande tekst.

Mochten jullie hele rare dingen lezen (verschrikkelijke spelfouten of juridisch heul rare zaken), laat het me dan weten. Want het is juist jullie commentaar wat een blog zo leuk en vooral levendig maakt. De interactie met een ander.

Daar heb ik door de jaren heen heel veel aan gehad en van geleerd.

Met dank aan de input vanuit de blogs van Het Rijke Wijf, Zuinigaan en Pipi's Hometown (kakeltje). Hoop dat ik anderen ook een beetje op weg help. Jatten mag!

Oh ja, aanvulling: heb ook goede tips gelezen op dit blog (bloggen en loggen), ook over het waarom zelfs amateurbloggers deze verklaring verplicht zijn op te stellen. Als je op het linkje klikt lees je meer. Erg duidelijk. 

bloggen en loggen

Dus allemaal bedankt voor de tips!





Privacyverklaring



Ook ik moet eraan geloven: de privacyverklaring. Dus lees 'm aandachtig. Of niet. Met dank aan de tips van Het Rijke Wijf, ZuinigAan en Pipi's hometown.



Cellie Citroen is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.
Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met mijn privacy- en cookiebeleid.
Je gegevens zullen nimmer aan derden worden verkocht en/of verstrekt.
Ik verwerk persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).



OVER MIJ
Blog Nietzomaarzooo of beter bekend als Dagboek van een gematigd Optimist wordt beheerd door Cellie Citroen.
In verband met mijn eigen privacy staat mijn adres niet openbaar. Ik ben te bereiken via mijn e-mailadres: citroenvlinder60@hotmail.com
Celle Citroen is de Functionaris Gegevensbescherming van Nietzomaarzooo (heeee...telt dat als werk??)



PERSOONSGEGEVENS DIE IK VERWERK
Nietzomaarzooo verwerkt je persoonsgegevens omdat je deze gegevens zelf aan mij verstrekt, door bijvoorbeeld een reactie onder een blogpost achter te laten, of door mij te mailen.



Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die ik verwerk.
Ik verwerk alleen de gegevens die je zelf aan mij verstrekt. Dit kunnen de volgende gegevens zijn:
  • Voor- en achternaam of fictieve (blog)naam
  • E-mailadres
  • IP-adres
    Ik gebruik geen social media plug-ins.



BIJZONDERE EN/OF GEVOELIGE PERSOONSGEGEVENS DIE IK VERWERK
Mijn blog heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over website bezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mij op via citroenvlinder60@hotmail.com, dan verwijder ik deze informatie



- Nietzomaarzooo gebruikt de volgende computerprogramma's of - systemen: Blogger. Klik hier voor het privacybeleid van Google en Outlook van Microsoft.



DOELEN VERWERKING PERSOONSGEGEVENS
Nietzomaarzooo verwerkt jouw persoonsgegevens voor maar 2 doelen namelijk om:
  • Reacties op mijn blog te kunnen plaatsen en leesbaar voor anderen en mijzelf te publiceren.
  • Ter leering ende vermaeck.



BEWAARTERMIJN
Hoe lang ik persoonsgegevens bewaar
Goedgekeurde reacties op mijn blog blijven staan zo lang jij ze niet zelf verwijdert.
Uiteraard is het mogelijk om anoniem te reageren.
Delen van persoonsgegevens met derden
Nietzomaarzooo verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van mijn overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.Cookies , of vergelijkbare technieken, die ik gebruik
Nietzomaarzooo gebruikt alleen technische en functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die ik gebruik zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat je website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kan ik hiermee mijn blog optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.
Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Nietzomaarzooo en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij mij een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die ik van jou bezit in een computerbestand naar jou of een nader, door jou genoemde organisatie te sturen. 


Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevens overdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar citroenvlinder60@hotmail.com.
Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek digitaal mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort, paspoortnummer en BSN zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Ik reageer zo snel mogelijk, maar binnen vier werkweken, op jouw verzoek.

Nietzomaarzooo wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid heb om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link:
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons
Hoe ik persoonsgegevens beveilig
Nietzomaarzooo neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan door het gebruik van een regelmatige geupdate virusscanner en firewall. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn voor misbruik, neem dan contact op via  citroenvlinder@hotmail.com



22 mei 2018

6 opmerkingen:

  1. Dit is nergens voor nodig! Je hebt, behalve mijn naam en IP-adrss, geen gegevens van mij. Deze regels gelden voor bedrijven, instellingen, ZZP-ers etc. die meer gegevens (adres, bankrekeningnr. etc.) van mij hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is inderdaad helemaal niet nodig op je blog. De AVG gaat over persoonsgegevens, dus naam, adres en foto's. Deze mag je niet publiceren zonder toestemming van de 'eigenaar'. Dus als jij bij een kinderfeestjes-blog alle kiekjes online zet zonder toestemming van ouders, dan heb je een probleem. Bij anonieme, niet naar een persoon herleidbare verhalen hoef je je er niet mee bezig te houden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blogspot heeft mij toch diverse mailtjes gestuurd met het AVG verhaal. Maar je hebt gelijk, ik publiceer niets zonder toestemming van de "eigenaar", want die kiest er zelf voor onder naam of pseudoniem te reageren en net als ik een foto te plaatsen. Die toestemming is impliciet al lang gegeven door niet anoniem te reageren.

      Verwijderen
  3. Ik wilde eigenlijk niet meer op die domme verklaring reageren, maar toch...
    Zo'n verklaring kun je wel op je weblog zetten, maar heeft geen enkele waarde, je kunt immers niet inzichtelijk maken, hoe je met mijn gegevens om gaat en daar gaat het nu net om in de AVG.
    Ik moet dan maar vertrouwen op de blauwe of bruine ogen, dat dit correct gebeurt en dat is niet voldoende, hoe betrouwbaar je iemand ook kunt vinden.

    Iets anders is, dat als je met je blog een verdienmodel hebt, beschik je dus over betalingsgegevens, die inzichtelijk beveiligd dienen te zijn.
    Mogelijk, dat jij Zuinigaan mailtjes van blogspot hebt gekregen, want ik heb begrepen, dat jij een klein verdienmodel hebt met jouw blog, want ik heb ook blogspot, maar niets van hen heb ontvangen.

    Een ander aandachtspunt is, dat sommige weblogs een mailadres eisen om te kunnen reageren, weliswaar niet zichtbaar op de blog, maar wordt het apparaat (desktop, laptop, mobiele telefoon etc) gehackt, kunnen dus de mail adressen op straat komen te liggen.
    Het is algemeen bekend, dat veel mensen beveiliging maar ingewikkeld vinden, hoewel dat echt niet zo heel moeilijk is.
    Maar goed, met het vereiste mailadres kan het dus zijn, dat je wel onder de AVG valt, maar dan nog volstaat zo'n verklaring niet, omdat het niet inzichtelijk en verifieerbaar is.
    Het is te omzeilen door geen mailadres meer te eisen voor een reactie, waarvan ik de zin toch al niet zo inzie.
    Je kunt onder een reactie ook vragen om over iets nadere toelichting te geven, om maar iets te noemen, zeker als je je mailadres op je blog hebt staan.

    Het is een kwestie van afwegen: Heb ik een bedrijf of organisatie, heb ik NAW- en betalingsgegevens van derden, die mogelijk privacy-gevoelig zijn en kan ik in dergelijk geval inzichtelijk en verifieerbaar maken, dat deze gegevens goed beveiligd zijn?

    De blog van Cellie en zoveel andere vallen in ieder geval niet onder de AVG. Zonder te willen beledigen of wat dan ook, het gaat om dagelijks "geleuter" over wat je bezig houdt.
    Het heeft in ieder geval niets met mogelijke privacy-schending te maken en als iemand naar aanleiding van mijn reacties, mij maar een k-wijf vind, kan ik dat jammer vinden, maar schendt mijn privacy niet.

    En dit is echt het laatste wat ik er nog over wil schrijven, verder verwijs ik naar de Autoriteit Persoonsgegevens, die hier een heel uitgebreide site over heeft.

    Met vriendelijke groet,

    Lily

    BeantwoordenVerwijderen
  4. tja wat een gedoe hé, nou ik heb en verkorte versie van een lieve blogger gekregen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heb een simpele privacy verklaring aan mijn balk hangen.. moet maar goed zijn hoor!

    BeantwoordenVerwijderen