maandag 1 juni 2020

12.00 uur: op uw plaatsen?? En gaaaan!

Vandaag vanaf 12.00 uur mag je weer op een terrasje zitten. Met het huidige zomerweer en het feit dat het Tweede Pinksterdag is, lijkt mij dat het nogal druk gaat worden op de terrassen. Wat ik helemaal snap. 

Niks geeft een blijer vakantiegevoel dan om je heen mensen blij en ontspannen zien zijn, dat ze er even uit mogen en kunnen en iemand ze brengt waar ze trek in hebben. Niks zelf afwassen of zelf eerst in huis halen. Schaaltje Bitterballen erbij? En lekker mensen kijken.

Gaan jullie? Zijn jullie geweest? Was het fijn?



Ik niet hoor; zit op mijn eigen terras in mijn tuintje, versgemaakte muntthee erbij en mijn Pinkstervakantie-gevoel wordt nog versterkt door geluiden die ik bij vakantie vind horen. 

Het constante gebrom van een Jacuzzi. Achterburen hebben - hoera wij hebben toch zonnepanelen - zo te horen zo'n ding aangeschaft. Onder hun tuinbrede overkapping dus je hoort al die geluiden ook nog extra versterkt. Gewoon rijtjeshuizen. Ik wacht nog even op de eerste met een zwembad in de postzegeltuin. En dan niet zo'n opblaasbare. 

Iedereen is aan het barbeque-en. Ik ruik het, sommige kunnen het beter dan anderen of hebben gewoon betere spullen op het vuur en denk dan maar dat het een lekker Middellandse zee afhaal restaurantje is.

Kon me zowaar concentreren op een boek lezen. Onder de Parasol zitten ging gisteren niet, want het waaide nogal hard, waardoor hij telkens omwaait of omhoog stijgt. Kan ik er als Mary Poppins aan gaan hangen.

Kom maar door met de invulling van Tweede Pinksterdag.


6 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Nee, wij gaan vandaag geen terrasje pakken.
We gaan wandelen en verder zijn we gewoon thuis te vinden vandaag.
Ik heb voor vanavond ook wat bbq-vlees in huis, maar wij bakken dat op de skottelbraai, gewoon op een bakplaat en met boter. Dus geen gedoe met kolen en verbrand vlees.

Anoniem zei

Hier nogal bewolkt, maakt buitenzitten niet onmogelijk met huidige temperatuur.
Met een boekje of een tijdschrift en veel lekkere thee.
Have fun, lieverd!

Bertiebo zei

Heb net tweeeneenhalf uur gewandeld. Nu ontbijt en straks tuinbezoek van de kleindochters. Dat is het wel voor vandaag

Op naar een leven zonder baas zei

BBQ in de buurt is voor mij heel herkenbaar helaas ook heel ruikbaar door het hele huis, ergens zit er een beginner......rookwolken en degelijke in ons huis. Daardoor maar gaan wandelen gisteren en een eindje met de auto weg en vogels gespot terras misschien maar dan vlak bij ons een mega terras van ruim 1000 vierkante meter en anders niet.

Janne zei

Wij hebben om 20.00 uur een tafeltje in een restaurant gereserveerd en vanaf 12.15 uur zitten we ‘n uurtje op een terrasje, daarna maken we een ommetje en gaan we lunchen op een ander terras. Tot ongeveer 18.00 uur een beetje winkelen, ijsje eten en tegen 18.30 uur borrelen op het terras van het restaurant waar we gaan dineren.
Bij het diner drinken we ........ verder gaat mijn fantasie niet want ik heb
a. geeen verstand van wijn en b. ik drink nooit alcohol
Neehoor, we gaan wandelen in het bos in onze ‘achtertuin’ en dineren vanavond gewoon thuis.

izerina zei

Hier nog eentje in eigentuin-terras. Praat me niet over BBQ. Ik moet kiezen tussen ramen dicht en hete slaapkamer of stank