woensdag 24 juni 2020

Wat wil je nou?

Was al vroeg wakker. Het was al licht. Nog even wat online gelezen, maar ik ben toch maar mijn bed uitgegaan en de dag begonnen.

Er lagen nog wat slopen om te strijken dus dat maar direct als eerste gedaan. Door de stoom wordt het altijd toch warmer in die kamer, dus dan maar gehad, voordat het nog warmer daar wordt door de zonnekracht en ik geen puf er meer voor heb.

Ook de tweede broek van mijn dochter geknipt en gespeld. Straks even rijgen en dan kan ik eea met de naaimachine definitief vastnaaien. 

Maar om dat midden op de dag te doen is geen goed plan. Dus ook maar vroeg in de ochtend. Op dit soort 'Tropendagen' gooi ik graag mijn schema om en doe ik de 'zware' klussen als eerste en vroeg op de dag. Dan kan ik met een gerust hart een Siesta inplannen. Zei de vrouw die verder niks omhanden heeft. 

Gisteren de laatste loodjes geregeld voor de vakantie voor mijn moeder. Goed dat ik haar belde om door te geven dat ze niets van thuis aan beddegoed hoeft mee te nemen, want dat is geregeld. En zo leuk te horen hoe blij ze is dat ze toch nog een keertje naar haar geliefde eiland kan. Met gezelschap.



Maar Mam, misschien krijg je toch weer de smaak te pakken en ga je de volgende keer weer daar heen. Ja, maar ik wil niet alleen. Daar hou ik niet van. Mam..heb je het wel eens uitgeprobeerd dan? Alleen op vakantie? 
Nee, dat niet. Maar ik wil dat niet. 
Dus dan gaat ze niet, tenzij ze iemand vindt die mee wil (ook moeilijk), ook al stoort ze ze enorm aan die persoon. En domineert die ander haar vakantie. Zo erg dat haar vakantieplezier vergald is, want die persoon wil niks. Tv kijken vroeg in de ochtend al en voor het huisje zitten. 
Mijn moeder houdt van leuke uitstapjes, naar een museum of wandelen in een mooie omgeving. 
Jaar in, jaar uit met iemand op vakantie gaan omdat je niet alleen durft te zijn. Dat is pas alleen zijn. Maar niet durven te uiten wat jij echt wil heeft dit tot gevolg. 

Gisterenavond nog even een stukje gefietst naar de bieb. Uitgelezen boeken - het fijne boek met mooie originele pentekeningen erbij van Jane Austen, Trots en vooroordeel - naar de bieb gebracht. Die kan je in een soort brievenbus dumpen en vanwege corona moeten nu iedereen daar zijn boeken bij teruglevering in doen. Na een paar dagen worden ze weer in roulatie gebracht.

Jammer dat de bieb nog niet in de avond open is, dus geen nieuwe gehaald. Maar dat komt ook wel weer. 






8 opmerkingen:

Marlou zei

ha Cellie,

ja... die moeder van jou!
Die mist heel wat, want je kunt prima in je eentje vakantie houden.
Dan ben je lekker je eigen baas: wil je naar links? Dan ga je naar links of naar rechts... niemand om verantwoording aan af te leggen...

Dat jij de slopen strijkt!!
Dat ga ik ook doen.
Niets is zo lekker als een versgestreken sloop.
Ik doe het dus nooit. Maar vanaf nu...

heb het goed vandaag!
Die siësta mag... schijnt zelfs gezond te zijn.

Groetjes van Marlou

Anoniem zei

Jouw moeder zal niet meer veranderen, ben ik bang. Dat jij het nog steeds opbrengt om haar te helpen......

Bertiebo zei

Heel goed. Een siësta. Ik wil dat al tijden doen. Nu ga ik het echt proberen

Nicole Orriëns zei

Slim om je schema aan te passen aan de hitte. Ik doe dat noodgedwongen ook maar, hoewel ik het niet zo fijn vind. Ik houd het liefst mijn normale routine aan. Maar ja, nood breekt wet.

guusje zei

Sommige mensen vinden het echt niet leuk om alleen op vakantie te gaan. Ik ken ze. Iedereen is anders. Ook al storen ze zich aan hun vakantiepartner, alles is beter dan alleen. Laat maar. Ik vind het het echt heel erg tof van je dat je je moeder helpt met haar vakantie. Ik kan je een heel indrukwekkend verhaal vertellen over een recente gebeurtenis die ik pas heb meegemaakt, maar dat is een te lang verhaal. Het heeft diepe indruk op mij gemaakt, dat zeer zeker. Goeie siësta!

guusje zei

Het had met een (pas overleden) moeder (mijn nichtje) te maken en haar 5 fantastische dochters. Hele sterke en mooie vrouwen.

klaproos zei

Heerlijke siesta gehad, heerlijk,
tja cellie...

moeders...... wat zal ik dáár nou eens van zeggen :-)
moeilijk soms hé,

Anoniem zei

Ik hou er ook niet van om alleen op vakantie te gaan, ook niet uit eten of naar de film. En ik weet hoe dat komt, het is dubbel genieten als je ervaringen deelt. Zoiets als "gedeelde vreugde is dubbele vreugde en gedeelde smart is halve smart"Gelukkig ga ik regelmatig samen met mijn zoon of met een vriendin op reis en dat valt altijd heel goed mee. Bernadette