vrijdag 17 juni 2022

Kanniet?

Zag wat leuke dingen te doen in het weekend, maar bedacht dat ik nog niet klachtenvrij ben en dus nog niet zomaar de buitenwereld in mag volgens de GGD regels.

Kan natuurlijk wel, als ik gewoon schijt aan alles heb en mijn eigen genot voorop zet, maar zo zit ik niet in elkaar. Zou dat van een ander ook namelijk ontzettend aso vinden, dus waarom zou ik dan zelf me niet aan die regels houden. 

Bedacht ook dat als dit mijn enige restrictie is, ik niet echt mag klagen. Kan mijn tuin inlopen, als het donker is een rondje in de buurt lopen (doe ik niet, te moe,  of fietsen, heb nog keus volop eigenlijk. Ben niet aan huis gebonden omdat ik afhankelijk ben voor mijn mobiliteit van anderen.

Kan geen boodschappen halen, maar kijk eens naar die overvloed in je koelkast en voorraadkast. Kan je nog wel een maand mee vooruit. Nou ja, dan zijn de verse dingen wel op, maar he...er is te eten en keus.

Dus zeur niet. Kijk naar wat er wel kan. 

Even het huis laten doorwaaien, want men verwacht hele hoge temperaturen, waar ik niet zo'n fan van ben (heet is zweet), maar ook dat duurt maar even die warmte.  Dus alles zo weer dichtdoen, dan blijft de binnengelaten koelte in het huis. 


Afbeelding van Yves Bernardi via Pixabay 



Kop thee en dan maar weer aan het werk,  thuis, want nog in isolatie na de positieve test en bedenken dat wat ik doe er voor sommigen wel toe doet. De clienten namelijk. Heb van de week al velen attent gemaakt op de optie om de energietoeslag te kunnen aanvragen. Die komt niet automatisch, maar moet je - als je een laag inkomen hebt - zelf aanvragen. Uiteraard digitaal. Apart hoe gemeenten dat weinig communiceren. Alsof je als burger elke dag even op de site van de gemeente kijkt. Zo werkt dat niet.

Heb me niet ziek gemeld, maar helemaal jofel voel ik me ook niet. Maar valt me al met al eigenlijk mee. Hoesten, loopneus, in het begin pijn aan een oog, weinig energie, onrustig slapen. Maar ben wel gewend om door te buffelen. En prima zo. Want er is niemand die komt zorgen. 
Hup...naar de werkkamer!

Dus dat. 

6 opmerkingen:

nicole orriens zei

Wat goed dat je netjes thuis blijft bij klachten. Dat zou ik inderdaad ook doen. Je bent de tweede blogger vanochtend die ik lees met corona klachten.

In de hitte heb ik ook geen zin!

Anoniem zei

Er is momenteel een zeer hoog ziekteverzuim maar er zijn ook geen maatregelen meer en dat bij zeer besmettelijke varianten. Het is jammer dat testen bij de GGD voor de meeste mensen niet meer mogelijk is, dan hadden we de officiele cijfers. Fijn dat je zo verantwoordelijk bent om binnen te blijven. Veel beterschap gewenst.

Petra zei

Ik testte woensdag positief. Ook hier gelukkig alleen milde klachten. En binnenblijven, inderdaad. Ik had al boodschappen besteld voor thuis afleveren voor donderdag, en kon daar nog wat dingen aan toevoegen. Dus ook hier genoeg in huis om het uit te zingen totdat de vijf dagen (en 24 uur klachtenvrij) voorbij zijn.

Succes vandaag!

Bertiebo zei

Thuis blijven doen wij ook natuurlijk. Maar je bent superstoer dat je doorwerkt voor je klanten. Maar of het verstandig is.....

izerina zei

Iemand uit de zorg vertelde,dat bij hun mensen met corona,die zicht niet al te beroerd voelen gevraagd wordt om toch te werken.

Anoniem zei

Zorg. Jij zorgt voor anderen……..wie zorgt er voor jou?

Bor