donderdag 16 mei 2024

Gemaaid

Administratie weer bijgewerkt. Geen rare dingen gelukkig. Hoef me geen zorgen te maken over achterstanden of te weinig reserves. 
Voor mijn moeder een nieuw energiecontract geregeld. Nog even twijfel bij mij over de duur van het contract, maar goed, wie weet hoe lang mijn moeder gewoon nog thuis kan wonen? 

Bespaar haar weer enkele tientjes per maand, al zal ze er niets van weten. En altijd hoop ik dat ze die tientjes voor haarzelf aan wat leuks besteedt, maar helaas, alleen mijn Steelzus maakt dat op, door allerlei rotzooi te kopen die vooral zij leuk vindt met de pinpas van mijn moeder. 

Heeft geen zin meer om me daarover op te winden. Het feit dat mijn broer, die voorheen altijd pinde voor mijn moeder en dus de nieuwe pincode gebruikte, (nadat mijn andere broer en ik die veranderden om steelzus toegang te ontzeggen tot die rekening) dat hij het wel ok vond om haar die code weer te geven.  Uit nijd schat ik in omdat ik niet meewerk aan zijn plannen. Maar mij heeft hij daar niet mee; wel onze moeder.

Tsja.. dat ik daar geen vertrouwen in heb, het gebruik van die pinpas (na zusje haar gedrag in het verleden) zegt misschien meer over mijn wantrouwigheid. Laat toch lekker gaan joh! Is jouw geld niet eens. 

Had uiteraard weer de pincode kunnen wijzigen, maar met welk doel. Lesjes worden toch niet geleerd en is het aan mij om mensen lesjes te moeten laten leren? 

Ik ben er alleen maar moe van als in het zuigt alle energie uit me, dus laat het maar gaan. Uiteraard monitor ik wel goed of er geen rare zaken gebeuren. 

Heerlijk het gras gemaaid. Fijn werkje want dan denk ik alleen maar aan het gras. En hoe fijn het is, ondanks het moeten maaien wekelijks, dat ik gras heb. Voor de geur, het gevoel aan je voeten, een speelplek voor de kleinkinderen. En alle mussen uit de buurt die na het maaien even kwamen kijken of er nog wat lekkers voor hen te vinden was. Kennelijk ook al bijzonder, mussen in je tuin.

En nog op tijd voor het alweer lang ging regenen. 










3 opmerkingen:

izerina zei

Gelukkig heb je ook nog leuke dingen en lieve kleinkinderen

Anoniem zei

Het grasveldje voor mijn huis is helaas ook weer gemaaid. Het is al niet in fantastische staat en met de droogte van de laatste weken al behoorlijk bruin en kaal. Maar de madeliefjes maakten het nog een beetje vrolijk. Helaas denkt en daar bij de gemeente anders over en is er al voor de 2e keer deze maand flink gemaaid. Hier geen mei niet maaien maand al laat men tegenwoordig wel een plukje rond de bomen staan.

mrs H. te B. zei

Ik ben een beetje jaloers: gras én mussen! Mijn postzegeltje tuin laat geen extra ruimte voor gras, bij mij is het aarde en steen.... OOK leuk! En nog maar een tip: ga NIET de strijd aan met je broers en zussen. Houd inderdaad goed in de gaten of er geen al te gekke dingen gebeuren, maar voor de rest: NIET jouw verantwoordelijkheid!! Als je moeder het zo wil, en ze is nog in staat om de dingen te beslissen: "gewoon" laten gaan - dat gevecht win je niet, en kost je alleen maar extra energie (en die kun je veel beter en vruchtbaarder gebruiken, bijv. door lief te zijn voor je moeder, én voor jezelf (of omgekeerd)...)