donderdag 9 mei 2024

Gesloopt maar heel voldaan

Totaal was het toch 24 uur oppassen. De dames werden na werktijd van mijn dochter gebracht en aten gezellig een hapje mee. Broccoli en Airfryer frites. Dat viel goed. Ze vielen trouwens ook direct aan op de kleurpotloden en de kleurplaat die ik uit de bieb meenam. 

Regenboogkleuren moest het worden. Na het eten nog even in het speeltuintje in de straat geweest, want het weer was nog heerlijk en zonnig. Maar dat speeltuintje is gerenoveerd en dus staat er maar één speelding, wat ze nogal saai vonden. Zo jammer dat het schommeltje en het fiets-draaimolentje weg zijn gehaald. 

En om het nog saaier, voor een speeltuintje dan, te maken; de rest van de ruimte is opgevuld met een groot stuk met planten/struiken en een stom boompje. 

Saai he Oma!

Dus naar een grotere speeltuin in de buurt gegaan en daar was het avontuurlijker. Lekker moe kwamen ze thuis en daarna naar boven, omkleden en tanden poetsen en allemaal in het grote bed. Waarop de oudste nog wilde lezen (wat kan ze dat opeens heel erg goed!) in haar nieuwe boek door mij voor haar gekocht, maar de jongste uitriep dat ze echt wilde slapen! Lampen uit oh nee...eentje moest aanblijven en slapen. 
In de ochtend werd ik wakker omdat ik tegen de voeten van de jongste aankeek. Die lag 180 graden gedraaid in bed. En ook lekker breed uit.

In de ochtend even snel douchen, de dames hadden geen behoefte eraan. Aankleden en kijken wat er voor ontbijtwensen waren. Niet veel. Ja, een maiswafel met smeerkaas. Of een halve komkommer die ik mijn oudste kleindochter liet snijden. Nou ja..boeien. We hadden het gezellig en helaas was het weer stukken minder (regen en grijze luchten) dan de dag ervoor. 
Wat ik ik mijn hoofd had *naar het strand* zou geen succes worden. Andere keer maar en dus een alternatief bedenken, want ook naar een speeltuin is niet fijn in regenachtige omstandigheden.

Met de bus naar het grote winkelcentrum en leuk, de dames mochten gratis mee, want actie dat kinderen niet hoefden te betalen. En uiteraard wilden ze het liefst helemaal achterin de bus zitten, lekker hoog. 

Daarna nog even speciaal gehakt gekocht want wilde ook voor mijn dochter een bakje eten maken en dat de dames al gegeten hadden als ze opgehaald werden. Oudste vond het heerlijk ruiken, net couscous Oma! Ik liet haar de komkommer snijden en dat vond ze wel stoer dat dat mocht. Goed opletten dat we geen macaroni met vingers eten straks he! Dus let erop waar je vingers zijn als je snijdt. 

Op het eind een beetje klierig, maar nou ja, ik was ook wel moe en klaar. Veel geknutseld, geknipt en gekleurd en kantoortje in mijn werkkamer gespeeld. Blij dat ze hun fantasie weer volop gebruikten en toen kwam hun moeder ze alweer ophalen. 

Nu een beetje gesloopt, maar wel heel voldaan en gelukkig. Wat is het toch leuk, Oma zijn.




5 opmerkingen:

Luz zei

Heerlijk! Kan niet wachten tot mijn kleinzoon groot genoeg is om alleen bij opa en oma te logeren.
En met hem te communiceren, zo leuk om te horen wat er zich in die hoofdjes afspeelt.
Mijn kinderen mochten ook altijd bij oma in bed slapen, daar bewaren ze de béste herinneringen aan. Lieve oma ben je ❤

izerina zei

Wat doe jij leuke dingen.Zo leert je kleindochter vanzelf van koken houden

Bertiebo zei

Nou en of!!!

mrs H. te B. zei

Herkenbaar, vroeger met mijn nichtjes, nu 30+, in de bus - en dan moest het eenn fliebeltjesbus zijn : een gelede bus, waar ze aan de paal in het midden konden hangen.... Kleine moeite, heel groot plezier!

nicole orriens zei

Dat klinkt heel fijn zeg! Wat heerlijk ook voor de kleinkinderen om zo bij hun oma te kunnen zijn.