dinsdag 25 juni 2024

Luchtig

Luchtig maar toch zakelijk kleden is nog een kunst. Dan zoek ik het in linnen en niet hele strakke kleding. Nooit mouwloos, dat is niet zakelijk. 

Luchtig omdat ik straks weer in een drukke trein moet zitten of hangen. En eerst daarvoor in een volle bus. Dus niet al zwetend aankomen op mijn werk. Liet mijn laptop op mijn werk, want gisteren zo geen zin om dat zware ding weer mee te zeulen. 

Dus dat scheelt al.

Hoe doen jullie dat?

11 opmerkingen:

izerina zei

Af en toe even polsen onder koud water. Als een leerling het erg warm had,kon dat ook.

Anoniem zei

Inderdaad, nooit mouwloos, altijd een klein mouwtje. En broek of rok niet te kort, net over de knie.
Nu draag ik een wijde witte linnen broek met net los shirt.

Lot zei

Dat ligt eraan, thuis mouwloos maar als ik ergens naar toe ga dan is bv een lange mouwloze jurk met katoenen blouse erover die niet dicht hoeft prima

Anoniem zei

Geen synthetische materialen. Soepele ademende stoffen. Losse snit. Over de knie met een rok of jurk, top tot de elleboog, geen diepe voorkant, geen blote buik of rug, geen hoge split, broek tot de enkel.
Overigens vind ik 22 graden net warm genoeg om de winter garderobe (veel wol) niet te dragen. Ik heb pas bij 45 graden dat ik het heet noem.

Elly zei

Niet mouwloos. Wel luchtige jurken. Op of onder de knie. Sandalen kunnen daar ook prima bij. Die zou ik trouwens niet dragen in het openbaar vervoer. Veel te bang dat iemand op mijn voer gaat staan. Maar ik heb de luxe van een auto en een elektrische fiets.

Voor de rest ben ik een spijkerbroeken mens. Ik heb een witte en een lichtblauwe in een heel dun stofje.

Elly zei

Voet bedoel ik ipv voer

Elly zei

En oh ja, als ik sandalen draag, altijd verzorgde voeten. Nagellak op de teennagels en de hielen insmeren met een vette crème.

Anoniem zei

Toevallig zat ik vandaag in de trein (van Deventer naar Amsterdam en terug). Het was er aangenaam koel (leve de airco!) en gelukkig niet zo druk. Liesbeth

pourquoi pas ??? zei

Wat grappig dat we nog zo "ouderwets" zijn op onze leeftijd. Zag een jongedame in een kantoor met alles erop en eraan met hele korte broek en topje. Ik vind dat echt NIET kunnen. Had het toevallig met mijn psych over want ik was te vroeg en hij liep op blote voeten en geneerde zich. Daar had ik dan geen moeite mee maar vertelde wel dat in korte broek naar kantoor echt niet kon, haha hij vertelde dat ie getwijfeld had om het te doen. Ik zei dat ik vond dat ieder mag aantrekken wat hij wil en dat ik er van mag vinden wat ik wil. Vond ie wel een goeie.

Mevrouw Niekje zei

Op mijn werk draag ik geen hemdjes maar wel t-shirt; los of juist strak, met korte of driekwart mouwtjes. Rokken altijd over de knie of een lekkere luchtige broek. Heb sneakers aan, maar ook sandalen maar nooit met open teen. Verder in het gebouw airco dus altijd een vestje mee en eind van de dag meestal koude voeten!! 🤣

Elisabeth zei

Ik woon in Frankrijk, ik zag vanmorgen een paar jonge vrouwen heerlijk in een mouwloos hemdje op een spijkerbroek. Dat was vroeger voor mij geen optie, en nu eerlijk gezegd ook niet (meer). Maar ik ben heel blij dat dat nu gewoon kan, en ze zich vrij genoeg voelen.