vrijdag 7 juni 2024

Waar zouden we zijn zonder de trein, deel 230392983838

Stond vanochtend op de tram trein te wachten en ik hoorde een keiharde knal en zag een lichtflits uit de tunnel. 
En ja hoor, even later begon de ellende. Mijn trein werd aangekondigd met 30 minuten vertraging, andere treinen gecancelled en op de borden stond dat er een storing was. Mijn trein arriveerde wel, maar kon niet verder rijden.

Heel gelukkig ging er op een ander spoor door de tunnel nog wel een trein, maar uiteraard ook veel later dan mijn beoogde vertrektijd. De verstoring zou tot rond 12.00 uur duren. Dus al benieuwd hoe ik thuis moest gaan werken, na mijn dienst. En was, juist omdat ik altijd te vroeg weg ga, gewoon op tijd aanwezig. Dus eigenlijk niets om me druk over te maken. 

Hele volle trein wel, maar dat al helemaal gewend. 

Benieuwd wat er vandaag staat te gebeuren. Nooit saai bij de NS. 


Elke dag wel een nieuwe vertraging juffrouw Jannie.

7 opmerkingen:

izerina zei

Hoe fijn zou het zijn met een normaal lopende trein

Bettie zei

Heel vervelend en lastig! Ik maak het ook wel eens mee, maar dat is anders natuurlijk. Het ergste vind ik dan dat er gewoon op zo'n bord verschijnt: trein rijdt niet. Punt. Verder niets over een alternatief of over hoe lang het gaat duren.

nicole orriens zei

Het is echt balen dat je gewoon niet kunt rekenen op de NS. Teveel missers en storingen.

Anoniem zei

Gezien ik minimaal een uur bezig ben voor ik met de trein kan gaan, als ik met de fiets of de bus ga.. precies waar ik al ga. Lopend, fietsend of met de auto. Want zonder auto.. dat gaat hier bijna niet. Dan kunnen we nooit op tijd bij zwemles komen. Kost bloedprikken geen 90 minuten maar 5 uur. Wisselen we werk in voor een uitkering. Moeten we met 5 hakkenrammers boodschappen gaan halen met de bus. Gaan we elke keer een dag naar de tandarts. Zullen we geen familie meer bezoeken. En zijn we al gauw 500 euro in de maand kwijt aan reiskosten (nu met een auto en een motor inclusief onderhoud rond de 350 euro). En dan schrappen we dus heel heel heel veel dingen die we nu met de auto doen.

Petra zei

Ik had eergisteren 20 minuten vertraging. Net niet genoeg om geld terug te krijgen, wel heel irritant omdat ik op tijd op mijn werk had willen zijn. Uiteindelijk was ik 5 minuten te laat op mijn werk, dus het viel nog mee.

Toch is voor mij de trein wel de beste optie: goedkoper dan de auto en het brengt me rechtstreeks in het centrum van de stad, waar ik ook moet zijn.

Alleen op sómmige dagen... dus niet.

Alice K. zei

Drie dagen per week reis ik met de trein naar mijn werk en weer terug. Ik hoef maar 15 minuten in de trein en op dit traject rijdt Arriva. Het gaat meestal goed, een enkele keer valt een trein uit en dan heb ik een halfuur vertraging. Dan baal ik wel, maar in vergelijking met jou ben ik een enorme bofkont!
Moest wel lachen om de titel van jouw stukje...
Groetjes en heel fijn weekend!
Alice K.

Anoniem zei

99 van de 100 keer rijdt de trein wel gewoon. We zijn Nederland zo verwend dat we niet beseffen hoe goed de dingen geregeld zijn en we niet met kleine teleurstellingen opkunnen gaan. We beseffen niet dat er soms dozijnen mensen achter de schermen bezig zijn om de zaken weer te regelen of dat er soms zelfdodingen plaats vinden. Klagen jullie dan ook? Sarah D.