zondag 14 juli 2024

Afgevinkt

Samen met mijn broer hadden we als doel om een brief naar de rechtbank te sturen, mocht mijn andere broer toch zijn plan doorzetten om Bewindvoering aan te vragen. We waren er toch wel een tijdje zoet mee. Ik maakte een opzet, broer vulde aan. Daarna volledig omgekeerd. Etc etc.

We hadden namelijk dit ook als tip van de casemanager meegekregen. Wees op tijd. Zij kende zaken waar familie niet op tijd was met bezwaar maken of er geen rekening mee hield dat sommigen achterbaks toch hun dingen doen en de rechter stelde toen bewind op naam van de achterbakse. Te laat met hun bezwaren de rest van de familie.

Kost veel tijd, want ik wil dan de feiten juist hebben - geen emoties, dat is niet na te kijken. Dus tijdspaden nakijken en in het hoofd van een ander zitten die zo'n brief leest. 

Schrappen, schrappen en wijzigen.

Enfin; we waren het eens dat we niet wekenlang de Perfecte brief moesten maken, maar de brief moesten versturen. Asap.

Dit weekend gooide ik 'm op bij een postagentschap aangetekend in de bus. 

En toen was er tijd voor ontspanning. Weten dat we op dat front er alles aan gedaan hebben. 

Zo fijn dat zondag de zon scheen en het in ieder geval droog was. Kon ik eindelijk de tuin in en aan het werk. Het gras was gegroeid, 2 kontjes hoog bijna. Ok..ik overdrijf, 1 kontje hoog, maar veel van die lange halmen erin. 

Kijken wat de slakken nog hebben laten staan. Mooie combinatie van gele bloemen: Vrouwenmantel en Wederik. Mijn Chinese roos gaat uitkomen en daarboven groeien de halmen van de Vlinderstruik. Dat ziet er mooi uit. 
Hing wat zaken aan het nieuw stukje schutting. Eerst de bakken leegmaken, nieuwe aarde erin, planten erin en direct genieten. 

Zo heerlijk om een beetje te rommelen, een beetje te lezen, te genieten van de vrijheid om te mogen en kunnen doen wat je wil. Voel eindelijk me ook geen snothoofd meer hebben. Nou ja, nog een klein restje dan. 







2 opmerkingen:

Jo zei

Wat fijn dat die brief nu klaar is!
En heerlijk zoals je lekker in de tuin bezig kon! Geniet er maar van. Het is je van harte gegund!

Mevrouw Niekje zei

Goed zeg die brief!! Hoop dat het goed verloopt allemaal!