maandag 29 juli 2024

Spa

Baalde zo van mijn eigen lamlendigheid door alle familie-gezeik en daarbovenop ook nog niet normale drukte op mijn werk. Dat ik me terugtrok in mijn hol. Waar er niets gebeurt om ook maar iets te prikkelen, uit te dagen. Of os te komen.

Dus na een heel lang telefoongesprek met de beste en oudste (ze zijn al meer dan 70 jaar vriendinnen) vriendin van mijn moeder, wist ik dat ik of me lekker kon wentelen in de zwaarte van alles, of iets leuks verzinnen.

En ik had vrijdagavond al iets fijns gedaan; oppassen op de jongste kleindochter. Was ik zaterdagochtend pas thuis. Mijn zoon kwam uit zijn werk en alsof kleindochter het aanvoelde werd ze toen net even wakker. Het duurde even voor ze weer in diepe slaap was, dus het liep een beetje uit, maar ach...de bus komt nog wel en de volgende dag niets te doen. Dus beetje moe, maar leuk moe. Uit bed direct mijn beddengoed in de wasmachine. Kon het lekker buiten drogen en ruikt dan extra lekker (nee, ik deed niet ook mijn dekbed in de machine).

Ging naar de supermarkt voor lekkere ontbijtbroodjes, beetje feestelijk mocht best. Mijn zoon was weer een jaartje ouder mogen worden. Was er niets vers nog, dat hebben ze daar wel vaker op zaterdag. Oven nog niet klaar of de afbakker ligt nog in bed. Zoiets dan. En geen energie om ergens anders heen te gaan. La maar. 

Maakte lekkere koffie en at iets anders. Kan ook. 

Rommelde wat in de tuin. Er is altijd wel iets te doen in een tuin. Met planten dan. 

Las de krant. Dat was prettig. Las een boek. Nog prettiger. Haalde de was van de droogmolen. Maakte mijn bed weer lekker schoon en fris op. Even geen dekbed in de hoes wegens warmte. 

Dus na dit alles in aktie gekomen: snel via de app van het Rijksmuseum een tijdsslot geboekt voor zondagochtend zodat ik iets had om naar uit te kijken en voor uit bed te moeten. 

De toeristenbus genomen en die uiteraard, midden in de vakantietijd, vol met toeristen en hun hele grote rugzakken, koffers en nog meer koffers. Stralend mooi weer. Was blij even een andere omgeving te zien. 

Begonnen met eerst maar een lekkere kop koffie. Had ik net mijn bestelling bijna online geplaatst, kwam er een man mijn bestelling opnemen. Heul fijn en lekker snel en persoonlijk. Even genieten dat ik dit allemaal kan. Ook financieel. 
Volgde een tour via mijn app en via mijn gehoorapparaten kon ik alles op mijn telefoon goed horen. 
Na een uurtje of zo had ik genoeg kunst tot mij genomen en wilde eruit. In de museumtuin deden de fonteinen het weer. Zo zomers!! 




Even zitten kijken hoe anderen zich nat spetterden. Zalig!

Daarna de bus naar richting huis genomen (wel nog overstappen, maar dat boeit niet; voor mijn werk maak ik dat ritje dagelijks), lekker de fiets uit de stalling en naar huis de F1 bekeken. Ook leuk. En dan nog tijd over om in de tuin wat te doen, nog wat te lezen. Allemaal prettig. Zonder druk. 










3 opmerkingen:

izerina zei

Goed,dat je bewust leuke dingen deed

Bertiebo zei

Goed zo!!

Lot zei

Klink toch als een fijn weekend.
Ik heb leren lopen in de Rijksmuseumtuin volgens mijn moeder.
Als je Beleef de Lente hebt bekeken dan was de camera van de slechtvalken over het rooster gericht op de Spiegelgracht en aan het einde ben ik geboren.