dinsdag 15 oktober 2024

Afscheid

Kon helaas niet bij de afscheidsdienst zijn van de moeder van mijn vriendin, maar hoorde van iedereen dat vooral het spreken van de kleinkinderen heel mooi was en ze het makkelijk afging.

Daarna was er condoleance gelegenheid in een restaurant aan de Amstel ergens. En daar kon en wilde ik graag bij zijn. Middag vrij genomen.

Dus uit mijn werk treinen en bussen en nog meer bussen en nog meer bussen. Was nog bang dat ik de eerste zou zijn, want zoals meestal toch vrij vroeg, maar ik zag al mensen naar binnen lopen en schoof gezellig aan bij een dame. Daarna kwam een buurman naast me zitten en een zus van de man van mijn vriendin. 

Wat een gezellig samenzijn. Helemaal niet droef, maar haar leven vierend. Mijn vriendin vertelde dat haar moeder dat altijd het liefste wilde. Neem een glas wijn of bubbels op en van me en heb het goed.

Veel, heel veel mensen waren er. 

Dat moest mijn vriendin en haar familie enorm goed doen. Zo geliefd haar moeder was, maar ook dat je dan gewoon komt. In goede en slechte tijden. Er was veel te eten, soep, sandwiches, gebak en sommigen bleven taartjes pakken. En koffie en thee.

Had vanochtend al waterproof mascara opgedaan, want veel te bang om toch weer geraakt te worden en dan erbarmelijk te moeten wenen. Maar dat was helemaal niet nodig. Zo kan het ook. Licht en luchtig en vooral, vooral liefdevol. Hoe zwaar is het altijd bij ons in de familie. 

En hoe heerlijk om nog voor vijf uur al thuis te zijn. Dat voelt als spijbelen, vooral omdat ik mijn laptop op mijn werk liet staan, want teveel gesjouw dan. En ook omdat ik mijzelf ken. Dat ik dan toch stiekem ga kijken wat er nog allemaal ligt en erger nog, het ook nog ga bijwerken.

Er ligt veel.
Maar dat komt morgen weer. 


2 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ik vind het mooi als mensen dat zo doen. Dat leven vieren, ik snap het. Zelf hou ik meer van sober; voor mij mag het niet te gezellig worden.

nicole orriens zei

Dat klinkt als een hele positieve ervaring Cellie. Wat fijn!