zondag 13 november 2011

Cocon van vet

Net de laatste aflevering van Obese bekeken.

Uiteraard de succesverhalen met bewondering bekeken, maar ook gekeken naar de dames die het niet hebben gehaald. Een dame die vorige week in de uitzending zat kon nu eindelijk de energie opbrengen om met haar gezin weer dingen te ondernemen.

Voorheen lag ze veel op de bank en moesten haar dochters het eten koken. Dat heet volgens mij niet dik zijn, maar depressief.

Ook gaf ze aan al eerder 60 kg te zijn kwijtgeraakt, maar ze wist kennelijk waar ze die had verloren en de kilo's weer opgehaald en er weer bijgegeten. Ik vraag me echt af wat dat met je lichaam doet. 60 eraf, 60 erbij, 60 eraf...10 erbij.

Ben reuze benieuwd hoe de kandidaten over een jaar ervoor staan. Hebben ze deze gedragsverandering kunnen handhaven? En het sporten kunnen inpassen in hun agenda?
Nu er niets meer als beloning is, blijft het gewicht eraf? Beloon of straf je jezelf niet meer met eten?

Ben vooral geinteresseerd omdat ik mezelf in al deze kandidaten herken. Niet zo dik, maar wel erg dik en ook wel kandidaat om die knop te vinden. Die knop die volgens mij verbonden is met de draad 'houden van jezelf'. Nog even zoeken maar.

Maar goed; de werkweek wacht weer. Ga mijn werklaptop dus afsluiten en eens kijken wat voor power-outfit ik morgen aan ga doen.

Trusten

1 opmerking:

Luxe of Zuinig zei

Hoi Citroenvlinder,
Ik kon helaas je e-mailadres niet vinden vandaar deze reactie op je oudste blogje, maar ik zou graag een linkpartner met je willen worden. Is het mogelijk dat je mij toevoegd aan je "hier lees ik regelmatig" vakje?

Mijn link is:
http://luxeofzuinig.blogspot.nl/

Ik heb jou al toegevoegd!
Ik zie je bericht wel tegemoet en bedankt bij voorbaat,

Luxe of Zuinig