zondag 11 december 2016

Vakantiegevoel

Maar dan op een 'vreemde' manier. Of juist niet, als je het kent. Dan is misschien wel hoe gezellig je elke avond met elkaar bent.

De schoonfamilie van mijn dochter had, ter ere van de geboorte van mijn kleindochter, een feest georganiseerd. Voor de mannen en voor de vrouwen.

En op vrijdag in de moskee werd er een soura voor haar voorgelezen. Er werd, traditioneel een schaap geslacht en het vlees werd door de dames heerlijk voorbereid. En daarnaast nog vele schalen koekjes, grote schalen salades, liters muntthee, nog grotere  schalen met kip en olijven. Vers brood. Grote schalen met fruit. Wat een heerlijkheden.

Afbeeldingsresultaat voor marokkaans babyfeest
(plaatje van internet)Het feest voor de mannen was bij mijn dochter thuis en het feest voor de vrouwen bij haar schoonmoeder in Oost.

Ik was daar, de enige Kaaskop, want mijn dochter is ook al gemixed en daardoor ook al gewend aan omgaan met verschillende culturen. Nou ja, ik ook natuurlijk, maar goed....ik spreek hun taal niet en als je met zo'n 40 dames in een klein huiskamertje zit, dan voelt dat alsof je op vakantie ben in Marakesch. (Stel ik me zo voor, want nooit daar geweest haha).

Ken in middels wel de manier van begroeten voor de dames dus dat is prettig. Kom je niet meer in de war welke wang wanneer wordt gekust.


Gerelateerde afbeelding

Er werden trommels gepakt, muziek gemaakt, Arabische vreugdekreten geslaakt, gedanst; het werd steeds gezelliger. Oudere vrouwen vooral die lekker dansden. Zonder gene. Niks geen polonaise.

Ik kon nog net de laatste trein naar huis pakken in de stromende regen, met een kleine omleiding, maar goed...thuis kon alles weer drogen dus geen probleem. Door de koffie als afsluiter, met heeeerlijke taart, kon ik niet goed in slaap komen, maar dat maakt ook niks uit want ik had toch, zoals meestal, niks op het programma staan voor de dag erna. Dus mijn boek maar uitgelezen en toen maar in slaap gevallen.

Ik voelde me en een vreemde eend in de bijt en ook eigenlijk helemaal niet. Kan het niet zo goed uitleggen, maar het is de warmte van al die vrouwen die me meegaven dat we allemaal blij zijn met de geboorte van dit kind. Dat de familieboom weer is uitgebreid. En dat ik ook hun familie ben. Een oma zelfs, dus gerespecteerd.

Goh..dat moet ik morgen op mijn werk onthouden.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn voor je en zeker onthouden!

Anoniem zei

Koesteren ....

Eva zei

Wat een warmte en koestering!

Happy Earl Grey zei

Wat een warme familie, ik ben bijna jaloers! Groetjes El

Petr@ zei

Wat bijzonder en je hebt zeker een hoge positie als oma van het nieuwe mensenkind!

Koningin Minima zei

Wat mooi!
En het ziet er heerlijk uit, al die hapjes.

Iris Papilio zei

GENIETEN!!!
Ja, mama's en oma's worden gerespecteerd in die landen. In Spanje ook hoor. Mijn zoon heeft een Spaanse schoonfamilie. Ook warm en allemaal even lief

Marlou zei

Wat een mooi verhaal...
Ja, zo zou het overal moeten zijn: met elkaar feesten en dansen en lachen...
Ziet ewr allemaal erg lekker uit ook nog..

Groet van Marlou