maandag 15 mei 2023

Nog wat leuks doen?

Een cliche-zin als het weekend begint op het werk is vragen of je nog wat leuks gaat doen het weekend.

Daar wordt ik altijd tegendraads van. Natuurlijk antwoord ik dan niet (meer) met  'urenlang masturberen', maar mijn 'het gras maaien' wordt ook niet als iets opzienbarends gezien. Ieder weekend vullen met 'leuke' dingen. Naar feesten, events etc. Heb maar een klein leven zo lijkt het. Of is het.

Nu heb ik het weekend mijn gras gemaaid/geknipt. Geknipt zodat ik om de madeliefjes heen kon knippen. Lekker in de tuin gewerkt. Lieve appjes ontvangen en gestuurd voor Moederdag naar mijn kinderen. Mijn OV abonnement weer verlengd. 

Genoten van het Eurovisiesongfestival, al hield ik het niet tot het laatste liedje vol. Viel in bed in slaap, al tv-kijkend via de app op mijn telefoon. 
Was leuk om met miljoenen anderen naar hetzelfde te kijken en even in een andere wereld te zijn. Leuk om via de Belg te kijken en daar te genieten van het droge commentaar. De BBC vond ik deze avond too much. Wat een drukke dames! Alle vier.

En zondag alweer een tuindag. Al moest ik het iets langzamer doen, want bijna blaren van het knippen. 
Heb het nodig om uit de stressgevoelens van werk te komen merk ik. Rustig, groen, zon en een eigen tempo (denk aan een slak die in de bocht afremt).


9 opmerkingen:

mrs H. te B. zei

MIjn antwoord op zo'n vraag van collega's is vaak: Lekker helemaal NIETS! (Huishouden, in de tuin werken, stukje fietsen - ideale weekendinvulling wat mij betreft.

Helena zei

Maak er een grapje van en zeg bijvoorbeeld:
"lekker uitrusten van mijn collega's, haha".
En herhaal het iedere keer, dan wordt de vraag na een paar weken niet meer gesteld.

izerina zei

Alsof gewoon in de tuin zitten/werken niet leuk is

liesjedeventer zei

Je kunt de vraag 'ga je nog wat leuks doen?' ook opvatten als een teken van belangstelling. (zo vat ik het tenminste altijd op). En ja, wat is leuk? Ik vind feestjes helemaal niet leuk, haha!
Maar de beschrijving van je weekend klinkt heerlijk: ontspannend, rustig, goed contact met je kinderen (moederdag is voor veel moeders om allerlei redenen een moeilijke dag). Goed bezig!

Anoniem zei

Iets leuks doen is toch voor iedereen verschillend?
Het is jouw invulling dat ze verwachten dat het wild en veel moet zijn.
NIVEA: niet invullen voor een ander, beantwoord daarom de vraag die gesteld word en niet de verwachting die JIJ er aanhangt.

Mevrouw Niekje zei

Net als Mrs H. zeg ik ook altijd dat ik heerlijk niet hoef en niets heb gepland! En dat áls ik al iets doe het maar 1 afspraak in het weekend is, meer vind ik teveel. Feesten en partijen... been there, done that, got the t-shirt. En zo af en toe vind ik een uitje wel leuk! Maar thuis ook heerlijk!

Jo zei

Iets leuks doen? Ja! Dolce far niente, oftewel het zalige niets doen. Gewoon lekker in en om huis rommelen. There is no place like home! Toch?

Een hartelijke groet van Jo

Alice K. zei

Jouw weekendinvulling is ook de mijne! There is no place like home inderdaad!
Ik lees hierboven leuke antwoorden op de standaardvraag: "Ga je nog iets leuks doen dit weekend?" Ik weet ook nooit zo goed wat ik daarop moet zeggen.

groetjes, Alice K.

Sylvia zei

Ach, het is gewoon interesse. Het is vervelender als je samenwerkt met mensen die NUL interesse in je hebben en nooit wat vragen aan een ander. Ik heb 3,5 jaar samengewerkt met een paar van die mensen. Heel bijzonder.