maandag 6 juli 2015

Weekendverslagje

Zonder wekker wakker geworden, het was nog vroeg. Nog een beetje lezen en daarna bed verschonen, de witte was in de machine en dan naar beneden.

Op zondag neem ik altijd de meterstanden op. Sinds ik een slimme meter heb vind ik uitlezen van de standen van de Electriciteit ingewikkeld, maar goed. Eens zal ik het wel snappen. :) Gas is simpel; 1 druk op de knop en er komt 1 stand naar voren. En water is onveranderd.

Daarna ontbijtje gemaakt en dat heerlijk in de tuin, onder de parasol opgegeten. En daarna het gras gemaaid (of het hooi eigenlijk in toom gehouden) en alle kantjes geknipt. Toen was de was klaar en ook die hangt te wapperen. Nou ja...het wappert niet zo hard, maar het is wel warm, dus zal wel droog zijn voordat er hier vanmiddag onweer werd verwacht.

Wat een luizenleventje he!! Mijn dochter werd gisteren om 0545 uur al op haar werk verwacht en vandaag ook weer vroeg en iemand anders vertelde me ook over zijn diensten die als hij vroeg moet beginnen ook op zo'n vroeg tijdstip aanvangen. Alleen moet hij nog wat langer reizen.

Kom ik met mijn riante werktijden aan; gewoon overdag en voor het donker weer thuis! En de weekenden gewoon vrij. En dan ook nog zulk mooi weer als nu. Dat is dubbel boffen.

Gisteren nog even snel de ramen gelapt in de achtertuin. Met mijn heerlijke Paarse Flylady doeken. En het werkt echt. Streeploos.

Mijn dochter had her en der stapeltjes met brieven, spullen, ditjes en datjes en ik word daar altijd nogal onrustig van want ik heb mijzelf juist aangeleerd dat niet meer te doen en spullen direct op te ruimen. Of een vaste plek te geven. Maar ja..ze logeert een tijdje hier en dan heb je geen vaste plek meer. Zag ik gisteren bij de supermarkt van die kleine plastic mandjes en voila: probleem opgelost. Al haar spulletjes in dat mandje. Staat direct opgeruimder en alles is voor haar snel terug te vinden. En ik erger me niet meer. Zaak is dus om in oplossingen te blijven denken.

En me niet op te winden over zaken die er niet echt toe doen. En tot mijn verbazing merk ik dat me dat steeds beter lukt. En natuurlijk val ik nog wel eens terug in oud gedrag, maar herken het steeds beter. Omdat die oude manier van reageren me weinig positiefs brengt. Dus bewust blijven van wat wel en wat niet werkt.

Natuurlijk; soms gooi ik qua budget graag de kont tegen de krib en dan weet ik ook direct dat ik dit niet moet doen. Let op je uitgaven en ook deze maand mijn huishoudbudget alweer teruggebracht naar een nog lager bedrag, want mijn netto salaris is gewoon erg weinig. Dus moet ik weer schrappen en bewust blijven van de opties die ik wel heb.

Ga ik dan naar een drogistketen, dan weet ik dat ik daar niet zomaar wat van de schappen kan rukken gewoon omdat het een aanbieding is. Of het leuk is of lekker. Of dat ik een impuls krijg van dit wil ik en ik wil het nu. Is het dat wel of denk ik dat en heb ik dat echt nodig of denk ik dat ik dat nodig heb?
Wat ik nog steeds beter wil doen is minder kijken naar hoe 'goed' anderen het hebben, want ik weet ook dat ik niet alles weet en zie. Misschien slaan ze elkaar wel! Of zitten ze de hele dag met uitgestreken smoelen elkaar het pand uit te kijken. Of heeft hij ondertussen een ander en weet zij dat maar kan niet weg, want een te klein inkomen om zelfstandig te durven en kunnen zijn. En dat mooie huis met die tuin...dat is toch ook veel waard. Maar niets menselijks is mij vreemd, dus mag ik af en toe ook afgunstig zijn. Maar niet te lang.

Nee, blijf me focussen op wat ik wel heb. En wat er wel goed gaat. En dat is nog steeds ontzettend veel.
8 opmerkingen:

 1. Wat zijn dat voor doeken en waar koop je ze?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw. Wat heb jij nog veel gedaan met die hitte. Wij lagen voor pampus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht dat de zondag een rustdag was :-)
  Van rommel houd ik niet, maar als ik zo om me heen kijk (ik zit aan de eettafel), ben ik zelf de grootste rommelveroorzaker, de tafel ligt namelijk nogal vol. 'k Ga er iets aan doen! Verder is het hier lekker opgeruimd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lees je stukjes graag , ze worden steeds positiever.
  Ben ook wel benieuwd naar die paarse Flyladydoekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat actief! Wij hebben heel rustig aangedaan, maar manlief heeft ook net een nieuwe pacemaker dus die moet niet gaan lopen rennen. Ik heb Flylady de deur uit gedaan want ik werd erg onrustig van het idee dat ik weer iets moest doen ook al was het maar een kwartiertje. Ik zette mezelf teveel onder druk. Maar af en toe kijk ik nog even of denk ik eraan als ik iets wil doen..babysteps. Maar ik heb nu ook de luxe van een hulp...(noodgedwongen maar toch wel lekker). Wat goed van je dat je steeds in staat bent om op een andere manier naar dingen te kijken. Daarom lees ik ook zo graag bij je! Ik leer van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat iedereen wel eens naar een ander kijkt die het "beter" heeft, tenminste zo lijkt het. Heel menselijk toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waar koop je die doekjes?

  Is het microvezel?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Doeken zijn de Flylady Rags; te koop in hun webshop. Zijn van microvezel, maar anders dan de doeken die ik hier vind en kan je ook zonder zeep etc gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen