zaterdag 11 juli 2015

Zomerse danszwijmel

Als ik deze hoor dan hoor ik direct ijsblokjes in een glas, zie ik een aquablauwe zee en een azurenlucht erboven. Mijn kinderen waren heel jong nog in de tijd van deze song, ik was geheel niet gelukkig en mijn huwelijk en zag ik die tijd trouwens ook nooit dit soort uitzichten. Vakantie daar deden wij niet aan, manlief maakte wel reizen, maar dan altijd alleen of met zijn vrienden. Ik was te dik en te lelijk om mee te mogen.
Kan me nog zo voor de geest halen hoe ik me voelde toen we bij de supermarkt voor het eerst in tijden samen boodschappen deden want hij zei dat hij wilde picknicken. Dus stokbroden, gegrilde kip, meloenstukjes, alles voor een zomerse picknick. Klinkt leuk toch?
Alleen ging hij niet met ons, maar met een vriendin en haar kind. Waarvan ik toen al vermoedde dat het zijn kind was en zijn vriendin. Hoe bescheten en vooral ontzettend afgewezen en stom ik me voelde. En alleen.

Pas jaren later toen ik 2 banen had, kon ik voor het eerst met mijn kinderen op vakantie naar een aquablauwe zee. En dat was me toch een heerlijke vakantie!! Zelf betaald, zelf geregeld en elke dag kunnen zwemmen, de zon in de zee zien zakken en altijd goed weer.

Herinneringen zijn fijn, want dat zal ik waarschijnlijk niet snel meer zien. De rijke tijden zijn (voorgoed??)  voorbij en ik ga gewoon wennen aan een grasveldje met hooi-kleurig gras, een vijvertje wat een beetje leeg raakt door de droogte en zo direct een kop koffie uit eigen keuken. Een een gratis weekendkrant, ook altijd goed. Zo direct nog even verantwoord boodschappen doen en dat was dan mijn opwindende zaterdag. En zo de was ophangen.
Oh, misschien vanavond nog eigengebakken muffins maken met een bruine banaan als zoetstof.

Wel fijn om hiermee weg te kunnen zwijmelen en af en toe verhalen te horen of te lezen van anderen over dit soort uitzichten.


18 opmerkingen:

 1. Voor jou helaas geen mooie herinneringen bij dit nummer. Wij waren in 1989 met ons zessen op vakantie in Zuid-Frankrijk en hebben zalig gedanst op deze hit.
  Ik hoop dat er nog mooie tijden in het verschiet liggen. Ik gun het je van harte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een vervelende herinnering heb je uit die tijd... echt erg...
  Dan maar arm en gelukkig in je eentje toch? En dromen moet je altijd houden hoor, zeg nooit nooit.. Dikke smuffel, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je blog van vandaag leest in onze ogen wel een beetje triest weg. Wat een "jan met de drie letters" als vent had je vroeger. Kan ik als man op deze manier netjes zeggen. Liever spreek ik over cabron (= kl**tz*k in het Spaans). 1989 was voor Mara en mij best wel een leuk jaar. Oudste zoon was 16 jaar en jongste zoon was 12 jaar. Met z'n viertjes toen naar Zuid Spanje geweest en al druk op huizenjacht. In dat jaar lukte het nog niet helemaal. Ik wens je een fijn weekend.
  Salu2 Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjeetje wat l"l. Vind je sterk hoor om jezelf weer zo op de rit te krijgen..
  Siny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Triest verhaal, maar toch laat je ons een fijn stuk (herinnerings)muziek horen. Ik hoop dat je er van geniet, en alle nare dingen uit het verleden achter je kunt laten.
  Ondanks alles kan het leven mooi zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een jodokel van een vent, zo niet oprecht. Al een kind bij vriendin en dan niks zeggen. Geen ruggegraat figuur, een lutser. Maar je hebt er twee mooie kinderen van, dat dan weer wel,
  Je hoeft nooit naar tv programma's te kijken die je niet zelf hebt uitgezocht, geen muziek te horen die je zelf niet hebt uitgezocht. Niet het lievelingsgerecht te maken voor meneer, dat je zelf niet zou willen eten.
  jouw kinderen heb je zelf opgevoed.
  Lang leve de vrijheid,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach wat naar voor je joh!! Het is nu verleden tijd en ik hoop van harte dat je jezelf weer de moeite waard vindt!! Vergeten zul je het niet maar hopelijk ligt het verdriet ook daar en niet in de tegenwoordige tijd.

  De tijd van dit lied... niet eentje om met plezier aan terug te denken, doe ik dus ook maar niet. Ik heb wel leuke herinneringen aan dit nummer maar dan uit de tijd dat het in JEANS zat, het afgelopen seizoen ;-)

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed dat je die man kwijt bent! En wat een lekker nummer. Was ik helemaal vergeten. Zou er zo op willen dansen. Helaas danst Pecuniaman niet. Even een notitie maken..als hij komende week werkt even lekker uit mijn dak gaan op dit nummer. Ziet niemand! Doe je mee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Pecunia, waarom als je man weg is? Snap ik als single niets van.

   Verwijderen
  2. Vorm van valse schaamte! Ik zou het ook niet durven als er bv kennissen of familie bij is.

   Verwijderen
 10. Wat een nare herinneringen en wat een e#kel! Maar ik vind je een sterk persoon. Je komt er wel!
  Ik wens je een hele fijne zondag.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 11. nog getrouwd gingen we regelmatig op vakantie, maar echt genieten deed ik zelden, we deden wat mijn ex leuk vond en waar hij heen wilde. eenmaal gescheiden waren de vakanties weliswaar veel bescheidener en minder ver weg, maar genieten dat mijn dochter en ik deden , we konden nu doen wat wij leuk vonden ook al was het gewoon in nederland en soms zelfs gewoon in onze eigen woonplaats en soms zelfs gewoon in de achtertuin herinneringen hebben niets te maken met verre bestemmingen , met mijn ouders ging ik ook nooit op vakantie zelfs niet in nederland,maar wat heb ik een fijne herinneringen aan dagen in het zwembad en een groot ijsje bij de ijssalon en picknicks in weilanden. vergeet niet dat je kinderen terug zullen denken aan wat je wel met ze deed en niet wat er niet mogelijk was.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb geen respect voor zo'n man. Meer nog door zijn bedrieglijke, valse gedrag dan door het beëindigen van een relatie die hij niet meer zag zitten: wees dan open en eerlijk. Dit was pure lafheid!
  Respect voor jou, dat je je leven weer op de rails gekregen hebt.
  Echt een zomers muziekje heb je er bij uitgekozen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kaoma was zo gaaf. Was nog bij ex en had braziliaanse schoonzussen en ja die wisten wel wat dansen en feesten was. Heerlijk was dat.
  Ik voel iedere keer een steek als je schrijft over hoe je ex was al heb ik dat nooit meegemaakt maar t doet gewoon pijn.
  Hoeveel beter ben je nu af. En toppie dat je zo ver gekomen bent. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. oh en ik dans wel gewoon in de huiskamer hoor en zelfs in de tuin in mijn uppie.
  een beetje vreemd maar wel lekker haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk zomers nummer!
  Jammer dat je er vervelende herinneringen bij hebt.
  Maar wat is er mis met onze bruine Noordzee?
  Op het fietsje er naar toe en lekker pootjebaden, kost niks en toch genieten!
  Of is het voor jou net iets te ver?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. akelige vent, die ben je tenminste kwijt. Je kan er maar vanaf wezen.
  die wijdse uitzichten heb ik in mijn 48 jaar ook nog maar 3 keer gezien hoor, herinneringen kopen van mijn schamele inkomen vind ik zonde. En eerder waren er andere dingen die voorrang behoefte. Met ex-man ook nooit op vakantie gegaan. Die vergooide het liever aan zijn pc.
  Mijn tijd komt nog wel....voor nu kijk ik ut op een stukje geel gras, een heg die nodig geknipt moet worden, opschietend onkruid, en ik hoor het ruizen van de zee. Ik zit wel goed!
  peejes; die eigengebakken muffins mhmhmh

  BeantwoordenVerwijderen