dinsdag 8 september 2015

Niks vergeten?? Oh ja...genieten!

Net de luifel en de voordeur en de ramen aan de voorkant een sopje gegeven. Moeten er toch een beetje spinragvrij opstaan als de bruidegom morgen aanbelt klopt (bel is al jaren kapot).

Afspraken gemaakt over hoe laat  vroeg de fotograaf morgen aanwezig is. Dan is dochterlief als het goed is zo'n beetje net terug van de kapper en de styliste. Haar broer brengt en haalt haar.

Heerlijk gelopen weer vanochtend. Het bos was weer van de honden en hondeneigenaren en overal nog wel te zien dat er een groot festival was geweest. Blubber, verschoten gras, maar gelukkig nergens zwerfafval. De bruggetjes waren ook weer toegankelijk dus lekker over watertjes gelopen langs bramenpaadjes en hondenplekjes.

Wonderbaarlijk hoe snel die hond genezen is. Bij mensen na een botbreuk lopen ze nog weken met krukken; hond huppelt lekker het bos door en aan een klein hinkje aan het einde van de wandeling is te zien dat hij moe is, maar verder niks. Onbevangen en gewoon gemaakt om te bewegen. Oh ja...dat zijn wij mensen ook, alleen zitten we kennelijk liever.

Dus ga ik op mijn werk regelmatig staan, dat kan en zo sta ik regelmatig een kwartiertje te bellen. Beter voor de beenspieren en zo kweek ik minder zitvlees.

Vanochtend nog een keer de jurk van dochterlief gepast en nog even oefenen met het insnoeren van de achterkant van de jurk. 'Harder trekken mam; doet geen pijn hoor". En de laatste dingetjes goed vast zetten en afmaken.


En lijstjesmaker die ik ben, werd ik vannacht wakker...heb ik aan alles gedacht...komt alles goed??

Was ik bijna nog vergeten met grote letters "genieten" op mijn to-do lijstje toe te voegen. Want morgen gaat mijn kind trouwen. Omringt door haar familie en zijn familie en hoe anders voelt dit dan toen ik trouwde. Hoeveel fijner is het om te weten dat iedereen je graag ziet, dat je aanstaande echtgenoot welkom is in de familie en jij in die van hem.

Dat vooral de liefde overheerst die dag.


12 opmerkingen:

 1. En ze zingt nu: "Morgen ben ik de bruid"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die zat inderdaad in mijn hoofd (dochter kent het denk ik niet). :)

   Verwijderen
 2. fijne dag morgen, het weer werkt iig erg mee!
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele mooie onvergetelijke dag toe gewenst!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heel fijne dag morgen, Geniet met een hoofdletter G !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alvast van harte gefeliciteerd! En nu genieten. Van een mooie dag vol liefde.....

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wens je een superfijne dag toe morgen. Mijn dochter is afgelopen juni getrouwd en het was fantastisch. Niet vergeten om een zakdoekje mee te nemen voor de tranen van emotie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een heel erg mooie dag gewenst samen met je familie. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een hele fijne dag gewenst. Zo speciaal als een dochter trouwt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh lieve schat wat een heerlijke dag voor jullie. Ik denk aan je en geniet ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn dat het vandaag zo'n mooie dag is!
  Je geniet je een slag in de rondte denk ik zo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hoop dat het en mooie, geslaagde dag was. Ik heb aan je gedacht. Toen het zonnig weer was vandaag, dacht ik YES!!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen