dinsdag 1 september 2015

(Mannelijke) Aandacht streelt mijn ego

Ja, ik zal het niet ontkennen. Wilde plannen met man streelde mijn ego. Dat er iemand was die mij bijzonder vond. Die me aandacht gaf. Veel aandacht. Zoveel aandacht dat ik veel minder sliep, minder tijd had voor mijn 'gewone' (saaie?) dingen en al mijn tijd ging zitten in die ander.

Als het leuk en luchtig is, is dat prettig. Toen het wat minder luchtig was, voelde het beklemmend en als een verplichting. Al mijn tijd en aandacht voor 1 iemand. Ik heb er toch echt meer in mijn leven en wil ook meer dan 1 iemand in mijn leven. Vrienden, vriendinnen, familie en niet op de laatste plaats tijd voor mijzelf.

Ik zie mijzelf niet zo in de ANWB dezelfde jassen en alles altijd samen doen. Maar ja..wat bazel ik nou...er is nog niets eens iets wat op 'samen'  zijn lijkt geweest. Laat ik het alweer los, voordat het ooit vast is geweest. Ben ik bang om me te binden? Of waardeer ik juist mijn vrijheid te veel. Ben ik ongeschikt voor een relatie?

Is iemand die in mijn ogen een stukje 'True colors" heeft laten zien, dan direct afgeserveerd en gedraag ik me dus als een verwend wijf? Kan ik niet tegen tegenspraak. Wil ik alleen maar op handen worden gedragen (weinig kans met die rug) en oh wat ben je leuk horen? Zet ik iemand dan in het hoekje 'ongeschikt'? Of ben ik het die ongeschikt is.


Gedraag ik me onredelijk?

Blij dat ik vandaag met man met hond een heeeeeeeeeel lang stuk (want bos stond in de steigers omdat dit weekend een festival daar was en dit nu afgebroken werd, we konden nergens in, om en over, dus de lange route dan maar) heb gelopen. Ben blij dat ik hier tijd voor vrij hou, want het doet niet alleen mijn lijf goed.

Flink wat regelzaken gedaan vandaag. Alle betalingen voor de maand september weer kunnen doen. En nog wat extra zaken in verband met het huwelijk van dochterlief. Lekker de was buiten kunnen drogen. Mijn rondje Bless the House gewoon naar dinsdag verschoven en gedaan. Allemaal zaken die mijn 'tevredenheidsvoorraad' weer aanvullen.


5 opmerkingen:

 1. Oprechte aandacht van iemand krijgen is altijd prettig. Als het dan een aantrekkelijk persoon van het andere geslacht is, vind denk ik bijna iedereen dat ego strelend (of van hetzelfde geslacht afhankelijk van je voorkeur). Het geeft toch nét even dat beetje extra voor je zelfvertrouwen. Het gevoel dat je (nog) meetelt.
  Bindingsangst? Misschien eerder voorzichtigheid en bescherming naar jezelf toe gezien ervaringen uit het verleden. Die ervaringen geven geen garantie voor de toekomst, nog in positieve nog in negatieve zin. Wellicht een kwestie van tijd óf de juiste persoon is nog niet langs gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje mens je lijkt mij wel. Nee, hoor niet genieten van HET moment maar lekker spijkers op laag water zoeken. Het heeft bij mij een jaar geduurd voordat ik dacht, ja hoor tis m.(het is hem) . Woonde ook al jaren alleen en ik had geen zin in ...weet ik veel wat, oh ja schoonfamilie, stiefkinderen, problemen van hem aanhoren, verplichtingen, aanpassen, nou ja vul maar in.
  Nou ja de rest van het verhaal ken je. Het werd toch nog gezellig. Volgende week 13 jaar.
  Ik zou je advies geven als je het mij zou vragen, om gewoon lekker bij de dag te leven en niet te piekeren, gewoon je eigen tempo bepalen.Wil je hem eens in de maand zien? gewoon doen. Niet samen ontbijten ? ook prima.
  Wel samen ontbijten? mag ook.
  Soms maken mensen hun eigen problemen en ik kan t weten.
  Echt ik snap je helemaal hoor dus l;uister wel naar me.
  liefs en geniet lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nergens last van. Ik woon bijna 25 jaar samen met dezelfde man en heb er nog steeds geen genoeg van. Hij heeft me altijd vrij gelaten. Vanaf mijn 25ste ben ik lid van een wielerclub. Voornamelijk mannen en ik ben gewoon one of the guys.
  Geniet van wat je hebt en pieker niet teveel over morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal niet egoistisch of alleen aan jezelf denkend... ik denk dat je gewoon voorzichtig bent en onzeker op dit moment! Herkenbaar tot en met, maar bij mij is het al een stuk minder. Ik heb een beter zelfbeeld gekregen door complimentjes en aandacht! Het doet echt inderdaad zo goed! Geniet ervan, het hoeft toch niet meteen, huisje-boompje-beestje? Ik ben erachter dat ik dat sowieso vooralsnog niet wil. Vrijheid blijheid, ik heb ruimte nodig om mijn eigen dingen te doen. En dat zeg ik dan ook, dan is het maar duidelijk! Geniet van de aandacht hoor! Elk mens bloeit ervan op, dus jij ook en hoe heerlijk voel je je dan? X

  BeantwoordenVerwijderen